Délmagyar logó

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina -1°C | 9°C Még több cikk.

Kecskeméten az ország legjobb kempósai

A válogatott tagságért is küzdenek majd az indulók a Kecskeméten rendezendő Zen Bu Kan Kempo Felnőtt Országos Bajnokságon. Sztojan Ivkovics és Növényi Norbert a két sztárvendég.
A Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet égisze alá tartozó felnőtt országos bajnokságnak ad otthont 2011. június 4-én a kecskeméti Messzi István Sportcsarnok. Az ob egyúttal kvalifikációs verseny is lesz a ZBK Kempo válogatott kerettagságért.

Sztojan Ivkovics, az NB I-es kecskeméti férfi kosárlabda csapat szakmai igazgatója, és Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó, MMA világbajnok is kilátogat a Messzi István Sportcsarnokba annak érdekében, hogy személyes jelenlétével is népszerűsítse a Zen Bu Kan Kempo stílusirányzatot, illetve az idén megalakított kecskeméti kempo klubot.

A ZBK Kempo Felnőtt Országos Bajnokságot 1995 óta minden évben megrendezik, a hírős város viszont először lesz házigazdája e nívós eseménynek. Márhoffer Márton (2. dan) főszervező optimista és bízik abban, hogy az elkövetkező években újabb és újabb nagyszabású ZBK Kempo versenyt tudnak majd elvinni Magyarország – sport tekintetében is – egyik dinamikusan fejlődő városába. A főszervező azt szeretné, ha Budapesthez, Székesfehérvárhoz, Debrecenhez, Pécshez és Egerhez hasonlóan az alföldi településen is egyre többen ismerkednének meg hazánk egyik legkomplexebb küzdősportjával, mely a manapság rendkívül népszerű profi ketrecharc amatőr megfelelője.

A tavaly, Vácon tartott felnőtt országos bajnokságon rekordot döntött az „A" Viadalban (full-contact), vagyis a versenykiírás legkeményebb szabályrendszerében indulók száma.
Idén várhatóan a helyi klub sportolóin és a fentebb említett városok egyesületein kívül még Győrből, Veszprémből, Nagykátáról, Gyöngyösről, Tatabányáról, Vácról, Sárosdról és Csákvárról is érkeznek kempósok.

Az ob egyben kvalifikációs „állomásként" is funkciónál, vagyis az ott elért eredmények alapján nagyobb eséllyel lehet bekerülni a Magyar ZBK Kempo válogatott keretébe. A 2011. évi nemzeti csapat képviseli majd hazánkat a következő, 2012 márciusában, a portugáliai Lisszabonban rendezendő kempo világbajnokságon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A térség legnagyobb biogáz erőműve épült fel Kecskeméten

Kecskemét a magyar biogáz piacon egyedülálló helyzetben van, hiszen területén az AGROWATT központtal együtt három biogáz létesítmény is üzemel.
Tovább olvasom