Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Kecskeméti búvárúszó-aranyak a kaposvári Diamond-kupán

Kaposváron rendezték meg az I. MCM Diamond-kupát. A kecskeméti Bácsvíz-KVSC csapata öt versenyzővel képviseltette magát, többek között Balog Gábor olimpikon úszóval, aki jócskán meglepte a mezőnyt.
A verseny mérlege a kecskemétiek számára négy arany, egy ezüst és két bronzérem volt, de ettől jóval több érmet is nyerhettek volna, ha a versenykiírás kicsit kedvezőbb lett volna számukra.

A gyermek korosztályt Kádár-Németh Kristóf képviselte, nem is akárhogy. Kristóf három versenyszámban is rajthoz állt, és 50 méter gyorsúszásban, valamint 400 méter gyorsúszásban is élete legjobb idejét teljesítette. Kristóf egy ezüst, és két bronzéremnek örülhetett. Az ifjúságiaknál Balogh Máté első évesként is remekül helyt állt, 100 méter uszonyosúszásban, és a könnyűnek még véletlenül sem nevezhető 400 méteres búvárúszásban is hozta élete legjobb idejeit.

A verseny egyik legnagyobb meglepetését Kanizsai Lilla okozta a junioroknál, aki bravúros győzelmet aratott 100 méter és 400 méter uszonyosúszásban. Lilla olyan válogatott sportolókat utasított maga mögé kiváló versenyzéssel, akik több éves nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, és évek óta a magyar válogatott keret elismert tagjai. Ezzel Lilla immár nem csak, hogy biztos résztvevője a nyári miskolci Európa-bajnokságnak, hanem az egyik alappillére a magyar csapatnak.

- A hétvégi verseny nagyon jól sikerült, hiszen a számomra fontos 100 és 400 felszínen is sikerült megjavítanom egyéni legjobb időeredményemet. Ez egy pozitív visszajelzés nekem, látom, hogy az elvégzett, sokszor kíméletlen edzésmunkának van eredménye, és nem hiába dolgozunk. Mindent megteszek, hogy a nyári Európa-bajnokságon büszke lehessen rám mindenki, aki szorít értem. A felkészülésben a következő állomás az április 21-én, csütörtökön kezdődő hódmezővásárhelyi válogatott edzőtábor lesz, amit már izgatottan várok - mondta a sportoló.

A felnőtteknél két olyan versenyző szállt vízbe, akik nem csak a Bácsvíz-KVSC számára hoztak már országos és nemzetközi elismerést, hanem Kecskemét városának is. Balog Gábor úszó olimpikonunk bebizonyította, hogy uszonnyal a lábán is megállíthatatlan. 100 méter gyorsúszásban csupán 15 századmásodpercre maradt el az országos csúcstól, és olyan időt sikerült úsznia, amivel magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt. 50 gyorson versenyen kívül indult el, de ez sem zavarta meg abban, hogy egy olyan időt repesszen, amivel rögtön ki is harcolta magának az indulási jogot a világbajnokságra. 

Székely Lilla is rajthoz állt, aki idei legjobb idejeit teljesítette 50 és 100 méteres uszonyosúszásban. Lilla egyértelműen tartja első helyét a hazai ranglistán, és folyamatosan javuló teljesítménye nagyon biztató előjel, az egyre nagyobb érdeklődést kiváltó hódmezővásárhelyi felnőtt világbajnokság előtt.

Dobogós helyezések, aranyérmesek,
Balogh Gábor: 
100 méter uszonyos gyorsúszás (45,29)

Kanizsai Lilla:
100 méter uszonyosúszás (45,74)
400 méter uszonyosúszás (3:43,31)

Székely Lilla:
100 méter uszonyosúszás (42,67)

Ezüstérmesek,
Kádár-Németh Kristóf:
50 méter uszonyos gyorsúszás (27,20)

Bronzérmesek,
Kádár-Németh Kristóf:
100 méter uszonyos gyorsúszás (1:02,47)
400 méter uszonyos gyorsúszás (4:40,18)

Edzők: Juhos Gergely és Budavári István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs már hely a kóbor állatoknak

Nincs már hely a befogott kóbor állatoknak a kiskunhalasi gyepmesteri telepen. Ráadásul évente hét tonnányi dögöt is be kell szállítani a telepre. Tovább olvasom