Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Kecskeméti műtrágyás áfacsalók ügyében javasolnak vádemelést

A tettestársak összesen több mint 1,4 milliárd forint áfa megfizetése alól bújtak ki.
Vádemelést javasolnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói egy műtrágyával üzletelő kecskeméti férfi és bűntársa ellen, akik összesen több mint 1,4 milliárd forint áfa megfizetése alól bújtak ki - tájékoztatta a szervezet pénteken közleményben az MTI-t. A közlemény szerint az egyik férfi a cégei nevében rendszeresen szerzett be műtrágyát nettó áron, főként Lengyelországból és Szlovéniából.

A termékek magyar értékesítése után fizetendő áfáját úgy csökkentette, hogy a műtrágya beszerzését hamis belföldi számlákkal igazolta. A másik férfi a fiktív számlák kiállításában vett részt. A fiktív számlákat kiállító cégek élén elhunyt, illetve nem létező külföldiek szerepeltek a nyilvántartásokban.

A pénzügyi nyomozók a költségvetésnek okozott kár megtérülésére ingatlanokat, járműveket, követeléseket zároltak, emellett értékesítésre lefoglaltak nagy mennyiségű műtrágyát is. A két előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt javasolnak vádemelést a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnél - írták.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palkovics: Magyarországon nincs diplomás-munkanélküliség

Palkovics: Magyarországon nincs diplomás-munkanélküliség
Mind a szakképzésbe, mind a felsőoktatási diploma megszerzésébe fektetett energia és pénz megtérül -… Tovább olvasom