Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Kecskemétre jön a Barátok Közt Szabija

Július 15-én Kecskemét lesz az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Egy Csepp Teszt (ECSET) szűrő-körútjának a következő állomása. A körút célja felhívni a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére, és a rendszeres szűrések fontosságára.
Kecskeméten „ecsetel" pénteken az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Az Egy CSEpp Teszt tízedik állomásán Bozsek Márk lesz a vendég, aki Bács Kiskun megye szülötteként bíztatja a helyieket arra, hogy minél többen vegyenek részt a szűréseken. Július 15-én, a Szabadság téren lesz ingyenes szűrés 11 és 16 óra között.

Az alapítvány szlogenje: „Egyszer élünk", amit Bozsek Márk is magáénak érez, éppen ezért nagyon vigyáz egészségére. „Édesanyám már gyerekkoromtól kezdve nagyon ügyelt arra, hogy egészségesen táplálkozzon a családunk: mindig sok zöldség és gyümölcs van otthon." A Barátok Közt Szabija azt is elmondta, hogy imád sportolni és amikor csak teheti eljár úszni. Márk a tavalyi ECSET-en is ott volt és kiváló eredményekkel segítette városát Kecskemétet a Legegészségesebb város versenyben. Bízik benne, hogy idén is tökéletes lesz az összes egészségügyi eredménye.

A helyszínen az Elektronika 77 Kft. nővérei vércukorszintet, az Accutrend munkatársai koleszterint, a Dr. HU szakemberei pedig vérnyomást, testzsír százalékot, testtömeget, testmagasságot és haskörfogatot mérnek. A rizikó felmérés alapján a Smart Med képviselői kiszámolják, hogy kinek mennyire kell tartania a cukorbetegség,a magas vérnyomás, vagy a magas koleszterinszint kialakulásától jelenlegi életmódja mellett.

Az országjáró körút célja elsősorban, hogy felébressze az egészségtudatosságot, illetve - az alapítvány célkitűzéseivel összhangban - felhívja a figyelmet a cukorbetegségre, amely a legfrissebb felmérések szerint Magyarországon mintegy másfél millió embert érint; ebből körülbelül 750 ezren nem tudnak arról, hogy cukorbetegek.

Az országjáró körút verseny is egyben: őszre kiderül, hogy melyik Magyarország "legegészségesebb városa". A díjat november 13-án vasárnap, a Syma Csarnokban, a hatodik Egy Csepp Világnapon adja át az Alapítvány. Tavaly a trófeát Szeged vitte el, Ördög Nóra vezetésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lába kélt a négykerekű motornak

Egy bugaci tanyáról lopott el a tettes egy quadot. Tovább olvasom