Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Kemény ellenfelei lesznek a Kecskemétnek az amerikai klasszisért

A 26 éves amerikai Josh Wilson a Kecskemét KSE férfi kosárlabdacsapatának egyik kiszemeltje az irányító posztra. Ezt maga az érintett ismerte be
A 26 éves amerikai irányító, Josh Wilson tavaly Kaposváron játszott. Remek szezont futott, hiszen 26 meccsen elért 19.4-es pontátlagával a hatodik legjobb dobó volt a ligában. Ennek aztán meg is lett az eredménye: 6 országból kapott ajánlatot. Bár szívesen játszana ismét Magyarországon, a BB1.hu-nak őszintén elmondta, erre kevés esélyt lát.

- Jelenleg még nincs csapatom, de van már jó pár ajánlatom. Magyarországról, Dániából, Izraelből, Lengyelországból, Szlovéniából és Macedóniából is hívnak. Végig kell gondolnom minden részletet, az elkövetkezendő pár hétben igyekszem meghozni a döntést, hogy hol folytatom a pályafutásomat.

- Ön egyébként, ha tehetné, hol játszana legszívesebben?
- Szívesen játszanék az Adria Ligában, de természetesen nem ragaszkodom hozzá, megpróbálok olyan csapatot, országot keresni, ami a legjobb a családom és saját magam számára is. Egy biztos, szeretnék feljebb lépni a ranglétrán, továbblépni a karrieremben. Jobb játékossá akarok válni és megmutatni, hogy mit is tudok valójában.

- Említette, hogy van magyar kérője is. El tudja azt képzelni, hogy esetleg ismét Magyarországon folytassa pályafutását?
- Legutóbbi szezonom során nagyon sok tapasztalatot szereztem Magyarországon, csak köszönettel tartozok Kaposvárnak az elmúlt egy évért. Nagyon jól éreztük ott magunkat a családommal. Szívesen játszanék ismét az Önök országában, de azért több, mint valószínű, hogy valahol máshol fogom folytatni. A legtöbb magyar csapatnak ugyanis már van irányítója, szóval elég nehéz lenne előrelépnem Magyarországon belül.

- A zuhanyhíradó szerint a Kecskemét is megkereste. Ez igaz vagy csak egy szurkolói pletyka?
- Igen, valóban, a Kecskemét is mutatott érdeklődést irántam. Nagyon hálás vagyok nekik, korrekt ajánlatot tettek elém, de a családom és én végül úgy döntöttünk, hogy megvárjuk, mit tud ajánlani a többi európai csapat. Ahogy azt már korábban is elmondtam, kész vagyok a jövőben is meghallgatni magyar csapatok ajánlatát, hiszen nagyon megszerettük a családommal az országot. Elvégre ez az a hely, ahol a fiam született, így Magyarország mindig kedves hely marad a számomra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó termés várható Bács-Kiskun megyében

Az előzetesen becsültnél némileg magasabb termésátlag és kiváló minőség jellemzi az eddig betakarított gabonát Bács-Kiskun megyében. Tovább olvasom