Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Kerékpáros konvoj érkezik Kecskemétre

Kecskemét - Pénteken mintegy 200 kerékpáros érkezik egy Erdély-Magyarország túra keretében Kecskemét főterére.
A 200 biciklis a Határon – Túra 2011 résztvevői, akik augusztus 13-án indultak Gyímesbükkből, az Ezeréves határról. A Határon – Túrát idén másodszorra szervezik meg, az útvonal mintegy 850 kilométer. Ezen belül hat erdélyi megyének (Bihar, Kolozs, Maros, Beszterce-Naszód, Hargita, Bákó) és négy magyarországi megyének (Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés) összesen közel száz települését érintik a résztvevők. A kerekezők augusztus 13-án indultak Gyímesbükkből, az Ezeréves határról, és augusztus 20-án érkeznek útjuk végső céljához, Budapestre.

A túra mintegy kétszáz résztvevője és negyven segítője augusztus 19-én, pénteken délután – előreláthatóan 17 óra körül – érkezik Kecskemét Főterére, ahol különböző bemutatókat is tartanak majd. A bicikliseket dr. Zombor Gábor polgármester, a túra hetedik szakaszának védnöke fogadja és köszönti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tandem biciklivel a zöldhatáron át

Online tandem biciklire pattant egy-egy tucat vállalkozó szellemű kecskeméti és szabadkai. A kitűzött cél: a másfél hónapos program alatt alapfokon elsajátítani egymás nyelvét. Tovább olvasom