Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Két és fél évig tartott az ingyen luxus, most jöhet a börtön

Kecskemét - Két és fél éven át járta az ország legjobb szálláshelyeit Németh Zsolt, ám egyetlen alkalommal sem fizetett a fényűző szolgáltatásokért.
Zsoltnak sem pénze, sem munkája nem volt, ám mégis úgy érezte, nagybeteg édesanyjának a legjobb jár - írja a Blikk. Így gondolt egy merészet, és 2008 tavaszán Alsóörsön apartmant bérelt havi százezer forintért. Természetesen egyetlen vasat sem adott soha a főbérlőnek. Az ingyenes üdülést Kecskeméten folytatta, ahol két hónapot töltött egy szállóban.

Ezután Zsolt úgy döntött, kizárólag olyan helyekre utazik, ahol a szállás mellett az étkezés is biztosított: hotelek és vendégházak egész sora következett, szinte az egész Kiskunságot bejárta a csaló férfi a mamájával.

- Én úgy gondolom, az egészet a beteg édesanyja miatt tette, csak így tudta biztosítani az idős asszony számára a megfelelő ellátást - vélekedett az esetről az egyik szálláshely átvert tulajdonosa. - A néni ugyanis igen rossz egészségi állapotban volt, az is előfordult, hogy mi rohantunk át a szomszédos településre gyógyszerekért.

Az egyik hotel alkalmazottja szerint Zsoltnak „tenyérbemászó" modora volt, túlságosan is kedveskedő volt mindenkivel. Az idén februárban Zsolt megunta a környéket: Agárdon, Keszthelyen, Tapolcán, majd Győrben bukkant fel mama és fia. Ekkor azonban már az egész országban körözték Zsoltot, akit egy volt gimnáziumi osztálytársa is feljelentett. A volt diáktárs egymillió forintot kölcsönzött a csalónak, az összeget természetesen soha nem látta viszont.

- A csaló végül egy szentendrei hotelben bukott le a körözésnek köszönhetően – tájékoztatott Kopasz Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője – Az eddigi vizsgálatok alapján úgy tűnik, a csaló édesanyja semmit sem tudott fia bűneiről. N. Zsoltnak összesen 17 rendbeli csalás miatt kell felelnie.

Olvasóink írták

 • 12. deszkás 2011. augusztus 17. 09:16
  „EXDEUS! Az előleg ismert (komoly helyeken) és visszakapod ha nem fogyasztod el.”
 • 11. exdeus 2011. augusztus 17. 06:57
  „Mattil, igazad van, az előre fizetéssel meg lehetne ezt előzni, de ugye a boltban is csak akkor fizetsz, ha a pénztárhoz mentél. Illetve külföldön sem nagyon dívik az érkezéskor való számlarendezés.
  Jozko, úgy tűnik, a szállodatulajdonosok, akiket a csaló átvert, nem nagyon érezték ezt érvágásnak.”
 • 10. jozko 2011. augusztus 16. 22:01
  „Magyar mentalitás:

  Ha az én lovam megdöglött, vesszen a szomszédé is...

  Természetesen még véletlenül sem indították el a "riadóláncot" a pórul járt vendéglátósok, hogy egy ilyen - nagyon is jellegzetes, ilyen kicsi országban feltűnő anya és fia páros - fosztogató, lejmoló csaló járt náluk és jó lesz vigyázni!

  Sok csaló kihasználja az ehhez hasonló helyzeteket!”
 • 9. deszkás 2011. augusztus 16. 20:58
  „Ó de bájos : nem tudott az édesanyja róla. Jó kapcsolata lehetett a fiával.”
 • 8. 620829 2011. augusztus 16. 19:55
  „jaja az élősködés folyt köv...”
 • 7. Besenyő_Pistabácsi 2011. augusztus 16. 18:24
  „4. Grabowsky! Most nálad a pont!”
 • 6. mattil 2011. augusztus 16. 17:51
  „A szálláshelyek tehetnek erről a leginkább! Az elmúlt években hála a munkáltatóm által adott üdülési csekknek, több városban is kirándultunk pár napot. Hosszas szervezés árán sikerült mindíg olyan szállást találnunk, ami a szerény keretünkből kitelt. Természetesen előre leegyeztettük mikor megyünk, hány napig maradunk, milyen szolgáltatásra tartunk igényt és így tovább. Amikor viszont megérkeztünk és rögtön az első napon közöltem, hogy akkor ahogy előre leegyeztettük, ki is fizetném rögtön a kifizetendőt, kivétel nélkül mindenki úgy nézett rám, mint aki ilyet még sosem hallott, és úgy meg volt lepődve mint a fene, majd arról akart meggyőzni, hogy ne fizessek előre, hanem bőven elég lesz a távozás napján is fizetni.
  Én voltam az erősebb mindíg, így aztán nem is maradtam adós sehol, de simán el tudom képzelni, hogy egy-két ilyen eset után másban is felmerülhetett az, amit a cikkben szereplő meg is valósított, azaz maradt több napig, majd angolosan távozott. Hiszen ha nekik nem kell a pénz, akkor nyilván nem olyan fontos fizetni sem...”
 • 5. sujokbálint 2011. augusztus 16. 17:18
  „Most odabent jöhet az ingyen luxus.”
 • 4. Grabowsky 2011. augusztus 16. 17:09
  „Gyanítom a böriben sem fog fizetni az ellátásért mert az mi fizetjük!”
 • 3. Együgyű 2011. augusztus 16. 16:48
  „Miért csak Őket büntetik meg az ingyen luxusért?

  Ez a mostani egyenlőség vagy testvériség?”
 • 2. Horthyszobor 2011. augusztus 16. 16:43
  „1. Pontosan ez jutott az én eszembe is!”
 • 1. klj_54 2011. augusztus 16. 15:40
  „Politikusaink ugyanezt teszik velünk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyosan megsérült az autók közé szoruló robogós

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy 33 éves robogós férfit, miután kedd délben egy… Tovább olvasom