Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Kozma Orsi Kecskeméten melegít a Jazz+Az szuperkoncertre

A Kozma Orsi Quartet lép fel ma este a Naiv Művészek Múzeumának udvarán. A Múzeumkerti Esték második koncertjén az Embrace című albumot ismerhetjük meg.
A Kulturális Központ nyári koncertsorozatának második vendége a Kozma Orsi Quartet. A Múzeumkerti Estéken azt a 2010 őszén megjelent albumot ismerheti meg a kecskeméti közönség, mely egy egészen új hangzásvilágot hozott. - Ez a lemez egy folyamatot tükröz. Cseke Gábor zongoristával, Hárs Viktor bőgőssel és Pusztai Csabi dobossal alkotott négyesünk egy összeszokott, egymás rezdüléseit is ismerő csapat - mondta a delmagyar.hu-nak Kozma Orsi. - Úgy érzem, összeért a produkció és ez érződik a lemezen is. Minél egyedibb hangzásvilágra törekszünk, ami csakis ránk jellemző. Amikor kiléptem a Cotton Club Singersből ez motivált leginkább, mert a saját hangomat kerestem, azt a stílust, amiben a legjobban ki tudom fejezni magam – tette hozzá az énekesnő.

A Kulturális Központ nyári koncertsorozatának második vendége a Kozma Orsi Quartet.
A Kulturális Központ nyári koncertsorozatának második vendége a Kozma Orsi Quartet.

Kozma Orsi úgy érzi, számára a jazz rengeteg lehetőséget tartogat. Élvezi, hogy folyamatosan újabb és újabb oldalait fedezi fel. - Sokat tanulok, és
Kecskeméti gyökerek

Orsi édesapja dr. Kozma Pál szőlőnemesítő Kecskeméten kezdte pályáját a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben. 1977 szeptemberétől csemegeszőlő nemesítéssel foglalkozott a hírös városban Szegedi Sándor mellett, majd 1982-től a borszőlő rezisztencianemesítés volt a szakterülete. Kozma Orsi édesapja 1994 végéig dolgozott Kecskeméten.
 
érzem, hogy változom, fejlődöm. Ez bátorít, és ezáltal kísérletezőbb lettem. Az is jó érzés, hogy a "pop-os múltam" a zenészekre is hatással van, például Gábor, a zongoristánk elkezdett kísérletezni az elektronikával, és ezt is beépítettük az Embrace hangzásvilágába. Ezt az izgalmas anyagot mutatjuk be a kecskeméti közönségnek július 6-án este a Naiv Művészek Múzeumának kertjében – tudtuk meg az énekesnőtől.
Az új lemez hangzásához hozzájárult Tony Lakatos világhírű szaxofonművész vendégszereplése is. - Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy szerepet vállalt három dalban. Hihetetlen inspiráló volt a vele való munka, fantasztikus művész, izzott a levegő a stúdióban – árulta el az énekesnő.

Kozma Orsi Quartet Kecskeméten - KÉPGALÉRIA

Újra koncertet ad a Jazz + Az

Kozma Orsit a Geszti Péter neve által fémjelzett Jazz + Azból ismerhette meg az ország, ami gyorsan a magyar zenei élet meghatározó együttesévé vált. Az énekesnő életének fontos állomása volt ez a zenekar. - Nagyon sikeres évek voltak fantasztikus koncertélményekkel. Ott kötöttünk szoros barátságot Váczi Eszterrel és Behumi Dórival. A közös munka Dés Lászlóval felejthetetlen számomra, sokat tanultam tőle. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a dalait énekelhettem. Geszti Péter pedig egy vérprofi, nagyon kreatív ember, akinek néha a pótapai szerepet is fel kellett vállalnia. Szóval mindent egybevetve el voltam kényeztetve. Egészen fiatalon, hirtelen belecsöppentem egy szuperprodukcióba – mesélte Orsi.

Az énekesnőtől megtudtuk, hogy nyáron újra élőben hallhatjuk a Jazz + Az dalait, hiszen a zenekar újra koncertet ad. A Sziget -1. napján lépnek fel, a Geszti-napon, ahol Péter fontosabb zenekarait láthatjuk majd. Orsi elárulta, hogy nagyon várja már a koncertet.

Ősszel jön a girl power

Az énekesnő most egy új lemezen dolgozik. A várhatóan ősszel megjelenő album ismét új hangzásvilágot hoz. - Szakos Krisztián zeneszerzővel, producerrel dolgozunk az új anyagon. Vele készítettem Az igazi szerep című nagylemezemet, ami 2008-ban jelent meg. Azóta volt már egy közös dalunk, amivel a Jazzy rádió dalversenyén különdíjat nyertünk. Ez a siker is megerősítette bennünk az új lemez igényét. Krisztián nagyon elfoglalt, hiszen Ákossal, Caramellel és SP-vel is dolgozott, így a stúdiómunkálatok lassan indultak be. A lemez már félig készen van, csak félve merem kijelenteni hogy őszre készen lesz, bár most már belehúztunk. A lemez magyar nyelvű elektro-pop album lesz, vidám, pörgős, dinamikus, igazi girl power – avatott be a készülő album részleteibe az énekesnő.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2011. július 06. 15:44
    „Frankó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörés egy kiskőrösi tanyán

Egymillió forint értékben vittek el berendezési tárgyakat és műszaki cikkeket egy kiskőrösi… Tovább olvasom