Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Lefejezték Nepomuki Szent Jánost a buszmegálló mellett - fotók

Nepomuki Szent János a vízen járók és a sóbányászok védőszentje, de nem a buszon utazóké. Vajon ezért törték apró darabokra a fejét a kiskunmajsai buszmegálló mellett? Nem ez az első alkalom, hogy sérül.
Letörték, majd apró darabokra zúzták egy műemlék szobornak a fejét a Bács-Kiskun megyei Kiskunmajsán. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az elkövetők után. Úgy tudjuk, a buszmegálló melletti Nepomuki Szent János szobor nem először esik áldozatul vandalizmusnak, legutóbb 2014. novemberében rongálták meg – akkor azt a sérülést gyorsan még lehetett javítani. Az ismeretlen elkövetők most teljesen összetörték a szobor fejét, így nem valószínű, hogy helyre lehet állítani. A nyomozók vizsgálják a környékbeli kamerafelvételeket, így vélhetően hamarosan kézre kerülhetnek a rongálók.  
Lefejezték Nepomuki Szent Jánost a buszmegálló mellett - GALÉRIA. Fotó: Donka Ferenc

Nepomuki Szent János Csehország, valamint a folyók, hidak, hajósok, vízimolnárok, halászok védőszentje. A gyónási titok mártírjaként tartják számon - ha elolvassák halálának történetét, érteni fogják, miért. Egyes helyeken a fuldoklók, illetve a bányászok, sóbányászok védőszentje is.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szétflexelte volna a bankjegykiadó automatát, de megzavarták a biztonsági őrök

Szétflexelte volna a bankjegykiadó automatát, de megzavarták a biztonsági őrök
Egyszer már próbálkozott kézi szerszámgéppel, de nem látta be, hogy ez a pénzkereseti módszer… Tovább olvasom