Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Megmérgezte BAR listás ismerőseit

Kecskemét - A perbeszédekkel folytatódott hétfőn a Kalocsai Városi Bíróságon annak a férfinek büntetőtárgyalása, aki a vád szerint több ismerősét is megmérgezte annak érdekében, hogy hozzájusson életbiztosítási összegükhöz.
A bajai M. Róbert a vádirat szerint a jelentős anyagi haszon érdekében nehéz anyagi helyzetben lévő ismerőseivel életbiztosítási szerződést köttetett azzal a valótlan ígérettel, hogy a szerződés segítségével a későbbiek során nagy összegű kölcsönhöz juthatnak annak ellenére, hogy már BAR-listások. A vádlott terve valójában az volt, hogy a biztosítottak megölése árán az életbiztosítás összegét majd megszerezze.

Az ügyészség álláspontja szerint M. Róbert 2006 tavaszán először egy 21 éves nőismerősével köttetett életbiztosítást úgy, hogy annak kedvezményezettje nem is tudott a szerződéskötés tényéről. A biztosítási összeget 20 millió forintban határozták meg. A fiatal nő 2006 nyarán lakásában kereste fel a vádlottat, aki olyan likőrrel kínálta, amibe amobarbitált kevert.

Az amobarbitált altatószerként és epilepszia ellenes szerként is használják, de bizonyos kábítószerek alapanyagaként is ismert. A nő nemsokára rosszul lett, hányt, majd ismerősei kórházba szállították. Állapota közvetlenül életveszélyes volt, azonban az azonnali orvosi segítség megmentette az életét. Ugyanakkor a mérgezés következtében maradandó egészségkárosodást szenvedett, ami szívritmus-zavarban jelentkezik.

A vádlott ezt követően hamis okiratokkal – kórházi zárójelentés, halottvizsgálati bizonyítvány, halotti anyakönyvi kivonat - azt a látszatot igyekezett a biztosító felé kelteni, hogy a sértett elhalálozott és a kedvezményezett nevében, de annak tudta nélkül előterjesztette a biztosítási díj iránti igényét. Mivel a biztosító társaság egyik munkatársa röviddel később látta a sértettet, így az összeget nem fizették ki.

A vádirat második pontja szerint a vádlott ugyanazon a tavaszon egy másik hölgy ismerősével, N. Edittel két életbiztosítást is köttetett. Ennek kedvezményezettje mindkét esetben a vádlott gyerekkori ismerőse volt, aki nem is tudott arról, hogy ki áll a szerződés megkötése mögött, mivel ebben az időben épp Németországban dolgozott. A biztosítási összeget ezúttal 10, illetve 39 millió forintban határozták meg.

A férfi - a balul sikerült első próbálkozása után - 2006 novemberében találkozóra hívta a sértettet, akinek italába szintén amobarbitál tartalmú szert kevert. A nő néhány nap múlva, november 23-án a kiskunhalasi kórházban elhunyt. A vádlott ezt követően a kedvezményezett nevében – a szükséges dokumentumok mellékelésével – előterjesztette a biztosítási összeg kifizetése iránti igényét, azonban a biztosító nem fizetett, mert gyanúsnak találta a halálesetet és vizsgálatot indított.

Amikor a férfi megtudta, hogy N. Edit szülei lányuk exhumálását tervezik, eldöntötte, hogy ellopja a holttestét, ezért kiásatta azt a temetőből. A helyiek feljelentették és nem sokkal ezután a férfit letartóztatták.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének, valamint csalás bűntettének kísérletével, rongálás és közokirat-hamisítás bűntettével, illetve magánokirat-hamisítás és kegyeletsértés vétségével vádolja a férfit. A bíróság várhatóan februárban hoz elsőfokú ítéletet. A vádlott bűnössége megállapítása esetén akár életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásával is számolhat.

Olvasóink írták

  • 3. Rosmary53 2011. január 11. 20:50
    „Noooormáális?”
  • 2. kecskeméti2 2011. január 11. 16:40
    „Aki volt már kórházban ezen nem csodálkozik. sajnos.”
  • 1. LukSzkaivoker 2011. január 11. 15:11
    „Engem nem a gyilkosság ragadott meg a dologban, hiszen ilyen állatok mindig is voltak és lesznek is, hanem az, hogy megmérgeznek valakit, és a kórházban fel sem tűnik a boncolást végző orvosnak? Nagyon alapos munkát végezhettek. Mégis mire gondoltak boncolásnál? Túl öreg volt már, vagy mire?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Behívták a válogatottba a KTE tehetségét

Meghívót kapott az U18-as válogatott keretébe Patvaros Zsolt, a KTE-Ereco 1993-as születésű középpályása. Tovább olvasom