Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

Megszűnt a rutinvizsga

Megszűnt a rutinvizsga. A tanpályán szerzett ismeretekből ezután a forgalomban kell számot adni a tanulóknak.
A pontos részletekről a hónap elején kapnak tájékoztatást az autósiskolák és az oktatók. Ami biztos, a városi vezetés vizsga hosszabb ideig tart majd. Azokat a feladatokat, amelyeket eddig a tanpályán kellett elvégezni, beépítik a forgalmi vizsgába. Így a tanuló ötven percet tölt vezetéssel. Előtte a vizsgabiztos tehet fel kérdéseket, majd pedig értékeli a vizsgázó teljesítményét. Albert Antal, a Kiskun Autósiskola bajai kirendeltségvezetője arról számolt be, hogy az általa megkérdezett tanulók zöme nem örül annak, hogy megszűnik a rutinvizsga.
A Közlekedési Hatóság még nem hozta nyilvánosságra azt a szabályzatot, amely meghatározza a járművezető-oktatásban januártól megvalósítandó feladatokat. Az autósiskolák csak a végrehajtási utasítás kihirdetése után írnak ki újabb vizsgaidőpontokat.

Olvasóink írták

  • 2. CsImre 2012. január 05. 22:54
    „Széttrimbolt fűfelületek, kidöntött KRESZ-táblák, odébbtolt díszkövek, két autónyi hely elfoglalva egy által, biciklisektől centikre elhúzó balfékek, percekig tolatgató szerencsétlenek, ilyenekkel van tele a város, de minek az a rutin...”
  • 1. nyomdasz63 2012. január 05. 22:06
    „Az új törvényről sincs még semmi hír,miszerint akinek van "B"-je,külömbözetivel vezethet nagymotort 125Cm3ig,meghatározott LE ig. A hatóság ül a babérjain,napi szinten több tucatnyian érdeklődnek(én is),hogy mi lesz,mikor indul,mennyibe kerül...
    Épp tegnap voltam az egyik autósiskolánál,az ügyintéző hölgy nem hivatalosan azt mondta,hogy még ilyen fejetlenség soha nem volt (az összes kategóriában)az oktatásban,ami a jogszabályokat illeti.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hívja a rendőröket, ha látta ezt a két gyereket - fotó

Egy eltűnt féltestvérpárt keresnek a kecskeméti rendőrök. Kanalas Krsiztián és nővére, Erika egy hónapja nem ad életjelet magáról. Tovább olvasom