Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Nagy bunyóra készülnek Kecskeméten

Kecskemét - Nagyszabású küzdősportgálának ad otthont a kecskeméti Messzi István sportcsarnok december 10-én: MMA, K-1és thai-boksz szabályrendszerű ütközetekben mérik össze tudásukat a harcosok.
A küzdősport szakágakra, klubokra jellemző széthúzásnak nyoma sincs Bács megyében, a három klub, a Bács Team, a Dühöngő Bika Küzdősport Klub és a Kecskeméti Thai-boksz Klub közösen szervez gálát, ahol a térség harcosai mutathatják meg tudásukat.

A törekvés helyénvaló, nem vitás, a publikum elsősorban a helyi fighterekre kíváncsi. Belőlük pedig lesz bőven, a legnagyobb nevektől egészen a feltörekvő tehetségekig. Ilyen szintű thai-boksz, K-1 és MMA eseményt még nem rendeztek a hírös városban, a rendezők teltházra számítanak, jó bunyókkal akarják kiszolgálni a szakértő közönség igényeit. A szervezők nem „fekvő embereket" szerződtetnek a régió harcosai ellen, a csaták abszolút kétesélyesek, de ez így van rendjén, a közönség nem méltányolja a limonádé bunyókat, színvonalat vár a pénzéért.

Kattints a képre a nagyobb méretért!
Kattints a képre a nagyobb méretért!

A keceli Vancsik Nándor neve még mindig jól cseng, a thai-boksz oriental Európa-bajnok manapság már edzőként pallérozza tanítványait, ám a kecskeméti viadalon újra kesztyűt húz. Mégpedig „kiskesztyűt", MMA-ban méretteti meg magát a nyíregyháziak rutinos fighterével, Holik Lászlóval szemben.

- Nem visszatérésnek szánom a meccset, nincsenek már ilyen irányú céljaim – kezdte Vancsik Nándor. – Ez egy kihívás magam felé, hogy fel tudok még készülni az edzéseken, s a ringben is meg tudom mutatni. A Bács Teamnek olyan szintű versenyzői vannak, hogy nekem már nem sok keresnivalóm van közöttük. Jól érzem magam edzőként, öröm számomra felkészíteni a srácokat. Ellenfelemet, Holik Lacit nagyon tisztelem, 37 esztendősen még mindig nagyon kemény, igazi sportember. Korábban thai-bokszban már összecsaptunk, most vegyes harcban mérkőzünk meg. Nagy kihívás lesz, komoly partnerekkel készülök, bízok a győzelemben. Ha véletlenül nem úgy sikerülne a bunyó, ahogy szeretném, akkor elképzelhető, hogy később lesz még folytatás.

Mesterük mellett a legjobb keceli fighterek is szorítóba lépnek MMA-ban, Imre Zsoltra, Benkő Lászlóra, Vikker Dánielre és Halmi Viktorra jó képességű román ellenfelek várnak. A tehetséges Vincze Lilla a debreceniek felnőtt bokszbajnokával, Rácz Irénnel találkozik vegyesharcban.

A keceli Vancsik Nándor is ott lesz a szorítóban.
A keceli Vancsik Nándor is ott lesz a szorítóban.

Az est főmeccsén is parázs küzdelem várható, a Kecskeméti Thai-boksz Klub edző-versenyzője, Tóth András a WPKC 90 kilogrammos profi Európa-bajnoki övét készül megszerezni, ebben egy keményöklű horvát harcos akadályozhatja meg.

A kecskemétiek nehézsúlyú fighterére, Szuhányi Gyulára is nagy hirig vár, a pécsiek sokoldalú klasszisával, Brunner Tihamérral vív revansot K-1-ben. A két sportoló kvalitásait ismerve nem fognak unatkozni a nézők, Szuhányi a hazai közönség támogatásával kemény próba elé állathatja Tihit.

A fiatal kora ellenére tekintélyes eredménylistával rendelkező kecskeméti Tolhai Péter (60kg) a győri Erdei Márkkal ütközik, a stílus szintén K-1. A bajai Vidákovics Patrik is szorítóba lép, a kecskeméti kőkemény thai-boksz versenyzővel, Móga Márkkal méri össze tudását. Hatalmas küzdelem várható a megyei presztízs fighton.

December 10-én, szombaton 17 órától nyitják a Messzi István sportcsarnok kapuit, 17:20-tól a Vancsik Nándor vezette Bács Team ifjú harcosai bemutató keretében adnak ízelítőt tudásukból. 18 órától tizenkét amatőr mérkőzés kerül megrendezésre, 21 órától pedig a profik veszik birtokukba a ringet, hat MMA és négy K-1 szabályrendszerű csatát láthat a nagyérdemű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pisztolyt és kézigránátot talált a megörökölt házban

Maroklőfegyvert, valamint kézigránátot talált a frissiben megörökölt ház egyik szekrényében egy kecskeméti asszony. Tovább olvasom