Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Nyeregszemle: lóháton érkeznek a találkozóra

Kecskemét - A kecskeméti Kisfái Fogathajtó- és Lovasközpontban tartott összejövetelen a Bács-Kiskun megyei lovasok már előre megismerhették a Nyeregszemle, azaz a Kárpát-medencei Lovas Hagyományőrző Találkozó és Ismeretszerző Fesztivál programját.
A július 15-től az Ópusztaszeri Történeti Emlékparkban megrendezésre kerülő háromnapos Nyeregszemle találkozó lesz az első olyan lovasfesztivál, ahol a Kárpát-medence összes hagyományőrző lovasa találkozhat egymással. A fesztivál fontos része a kormány új Nemzeti Lovas Programjának is, hisz ilyen rendezvényekkel lehet népszerűsíteni Magyarországon a lovas sportot.

A július 15-én kezdődő monumentális lovasfesztiválon a többi közt csikósok, huszárok, végvári vitézek és lovasíjászok mutatják majd be tudományukat, ismét bizonyítva ezzel, hogy a magyar egy lovas nemzet.

„A ló és az ember közt a kötődés már akkor kialakult, amikor az első ember felült a lóra, és rájött, hogy mennyire hasznos neki, hogy ezekkel az élőlényekkel el tud jutni nagyobb távokra, használni tudja később a különböző iparágakban is" – fogalmazott Zerinváry Szilárd, kiskunmajsai lókiképző.

A kecskeméti Kisfái Fogathajtó- és Lovasközpontban tartott összejövetelen a Bács-Kiskun megyei lovasok már előre megismerhették a Nyeregszemle, azaz a Kárpát-medencei Lovas Hagyományőrző Találkozó és Ismeretszerző Fesztivál programját.

„Eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptam. Talán valami jó dolgot csinálunk itt mindannyian ezzel a nyeregszemlével, és ez valahogy hat a lovastársadalomra és az emberekre. Ez nem egy verseny, hanem egy találkozó, ahol megfoghatjuk egymás kezét, ahol rég nem látott ismerősökkel fogunk beszélgetni, együtt tölteni három napot. Úgy néz ki, ez mindenkinek tetszik" – mondta Solymosi Bertold, a Nyeregszemle – Kiskunfélegyházán élő - főszervezője.

A július közepén megrendezésre kerülő Nyeregszemlének az lesz az egyik különlegessége, hogy a résztvevők már az otthonukból lóháton indulnak útnak. Így lesznek, akik Felvidékről vagy éppen Erdélyből lovagolnak majd több száz kilométert Ópusztaszerig.

Forrás: bacs-kiskun.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stadler 4 év 10 hónapot kapott első fokon

Stadler József akasztói vállalkozót 4 év 10 hónap börtönbüntetésre, valamint 67 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte hétfőn első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság.
Tovább olvasom