Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Ős kecskemétfringesek ajánlásai és visszaemlékezései

Számos olyan zenekar, képzőművész és előadóművész akad a Fringe fellépői között, akik több alkalommal is felléptek a népszerű fesztiválon.
„Számomra a Fringe egy olyan nagyszerű lehetőség, melyen minden évben megmutathatok munkáimból és az engem érdeklő világból pár alkotást." (Vincze Virág, képzőművészet)

„Szeretném néhány mondatban kifejteni, hogy miért fontos a Fringe.
Számomra a Fringe a lehetőséget jelenti. Lehetőséget arra,hogy évről évre bizonyítsak. Minden évben törekszem arra, hogy a legjobban sikerült munkákat nyújtsam be, és az előző évihez képest jobban teljesítsek. Már ötödik alkalommal rendezik meg és én a Zöldház Rajzstúdióval ötödik alkalommal jelentkezem rá. Elsősorban a festészeti és grafikai technikák érdekelnek. Most is szorgalmasan készülök. A visszajelzések pozitívak és ez arra ösztönöz engem, hogy még többet dolgozzak és még többet hozzak ki magamból. Ennek hatására már több kiállításom is nyílt.
Ezért is vagyok hálás minden évben, amikor alkalmam nyílik készülni erre az eseményre." (Szemerédi Reny, képzőművészet)

„Először 2008-ban léptem fel a Fringe Fesztiválon. Már akkor megfogott
a jó szervezés, és a színvonalas helyszín. Következő évben már a
tanítványaimmal együtt érkeztem, akik minden évben lelkesen készülnek
az eseményre. Jó lehetőség ez arra, hogy rokonainknak, ismerőseinknek és az érdeklődőknek megmutathassuk tudásunkat, és új ismeretségeket
köthessünk. Sőt, ihletet meríthetünk további munkánkhoz.
Köszönjük a Fesztivál szervezőinek a lehetőséget! :)" (Juris Renáta, tánc)

A Kecskemét Fringe jó vendéglátóként marad meg mind a zenekar, mind a koncertlátogatók emlékezetében. Kiemelkedik a fesztiválok populista és profitorientált langyos mocsarából. A rendezvénysorozat honlapján és az azzal kapcsolatos sajtóanyagokban nem csak egy hangzatos, valós tartalom nélküli kijelentés az, hogy szívesen várják minden művészeti ág képviselőit.

- A koncertek helyszínei; kezdetekben a régi bezárt, szocreál hangulatot árasztó mozi, majd az érdekes múlttal rendelkező zsinagóga sem vész el a sablonos dolgokat elemésztő feledés szürkeségében. A hang és fénytechnika megfelelő. A hangosítás kezdetben hagyott némi kívánnivalót maga után, de utóbbi alkalmakkor már ebben sem lehetett hibát találni. Ezúttal a helyi közönség előtt is megemelném kalapom. Nyitott, befogadó, inspiráló, érdeklődő, építő kritikákat megfogalmazó és barátságos emberekkel találkozhattunk az elmúlt három koncertünk során. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az estét lezáró, hajnalig tartó laza parti megszűnt. Ez a helyszín korábban DJ-knek, VJ-knek, elektronikus zenét kedvelőknek és éjszakai baglyoknak adott teret.
- Kedves Turista! Ha ezen a fesztiválon keresztül ismered meg Kecskemét városát és lakóit, biztosan állíthatom, hogy színes élményekkel és egy mozgalmas a város képével térsz haza.
- Örök és virágzó életet neked Kecskemét Fringe! Külön köszönet Áginak és Áronnak.
(TUA / The Unique AllStarZ, zene)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskemét Fringe: ötös!

Örömmel jelentem, ismét elérkezett a nagy tavaszi kultúrzsivaj ideje. Köszöntök hát mindenkit! … Tovább olvasom