Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Sok diák, sok pénz: ötmilliárd a Kecskeméti Főiskolának

Kecskemét – Öt év alatt ötmilliárd forintot költhet különféle fejlesztésekre a Kecskeméti Főiskola, ahol idén 24 százalékkal több diák kezdte meg tanulmányait, mint tavaly.
– A felsőoktatásra, a turizmusra, a vendéglátásra is hatással lehet, a város szellemiségét is meghatározhatja – mondta el a delmagyar.hu-nak közelmúltban adott interjújában Dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere, arra a kérdésre válaszolva, hogy mit vár a Mercedes-gyár térhódításától azon túl, hogy felszívja a munkanélkülieket. - Kecskemét nem egyetemi város, nagyon hiányoznak a fiatalok. Tizennyolc évesen leérettségiznek, és elhagyják a várost, főleg Budapesten, Szegeden tanulnak tovább. Komoly vonzerő lesz számukra a gyár a visszatérésre.

Nos, a német mamutcég kelet-közép-európai regionális üzemében ugyan csak 2011-ben indul meg a termelés, de a felsőoktatásban ennek ellenére már 2009-ben fellendülés tapasztalható. A Kecskeméti Főiskolán az idén 24 százalékkal több diák kezdte meg tanulmányait, mint tavaly.

A Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karon a műszaki menedzser és a műszaki szakoktató szakokra kellett a legtöbb pontot gyűjteni a bejutáshoz, szám szerint 278-at. A kertészetin a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki és a kertészmérnöki szak volt a legnépszerűbb, egyaránt 353 ponttal. A tanítóképzőn az óvodapedagógus-képzésre jelentkezőknek 366 pontra volt szükségük ahhoz, hogy bebocsátást nyerjenek.

A főiskolai szakokra több mint ezren, felsőfokú szakképzésre pedig több mint kétszázan jutottak be. Az intézmény legszebb napjait éli: egy olyan korszak áldásos hatásait tapasztalhatják a diákok, amely öt év alatt ötmilliárd forintos fejlesztést tesz lehetővé.

Ahogyan arról Dr. Danyi József rektor beszámolt, hamarosan befejeződik az aula felújítása, a kertészeti karon egy nagyelőadót varázsoltak újjá, a műszaki karon kettőt is. A nyári szünetben az iskola 500 milliót költött rekonstrukcióra.

Az ünnepélyes megnyitón a polgármester is megjelent, Dr. Zombor Gábor elégedetten szemlélte a beruházás gyümölcsét. A főiskola a jövő építése mellett a múltjáról sem feledkezik meg: az eseményen az 50, 60 és 65 éve diplomázott öregdiákokat köszöntötte a rektor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Western lovasok uralma alatt Izsák városa

Péntektől vasárnapig a Bács-Kiskun megyei Izsákon versengenek Közép-Európa legjobb western lovasai,… Tovább olvasom