Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Színes programokkal zárul a Hírös Hét

A hétvégén lezárul a 77. Hírös Hét. Szombaton és vasárnap azonban még számos program, többek között koncertek, gyermekprogramok és tűzijáték várja az érdeklődőket Kecskeméten.
A Kiskun-Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület programjai szombaton reggel 9 órakor kezdődnek a város főterén. Tíz órától délig, majd 13-15 óráig gyalogsági és tüzérségi kiképzést tartanak a Vízműdombnál, 16 órától pedig egy csatabemutatót láthatunk, mely az 1848-49-es éveket idézi.
Azoknak, akik szeretnek kártyázni, ott a helyük a Mocambo éttermben, ahol a X. Hírös Ulti Kupán mérik össze tudásukat a versenyzők fél tíztől.

A hagyományokhoz híven a Hírös Héten adja át mesterleveleit a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A frissen végzett mesterek 15 órától vehetik át okleveleiket a főtéri nagyszínpadon.
Szombaton Fülöpháza, Szentkirály és Tiszakécske mutatkozik be a kistérségi települések színpadán, a Kossuth téren. Műsoraikkal 17 órától várják az érdeklődőket.

A Hírös Hét szombati programja két koncerttel és tűzijátékkal zárul. A Penge Benge Jazz Band 20 órakor lép színpadra, a tűzijáték 21.30-kor kezdődik, majd 21.40-től a Hot Jazz Band ad koncertet.

Vasárnap a gyerekeké lesz a főszerep. Délelőtt 10 órától 16 óráig a Ciróka Bábszínház várja az apróságokat a nagyszínpadnál, a városháza díszudvarán pedig az ifjú Csipkerózsikákat és Hercegeket köszöntik 10 órakor.

Délután a háziasszonyok mérhetik össze ügyességüket. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület versenyén kiderül, hogy ki süti a város legfinomabb süteményét. Az elkészült remekeket délután megcsodálhatjuk a városháza előtti sétányon.

A Hírös Hét egyik legrégibb hagyománya, a babakocsis felvonulás idén sem maradhat el. A menet a Katona József Színház elől indul 16.30-kor, majd a kocsik végiggördülnek a kiskörúton. A felvonulás után megáldják a gyerekeket a városháza előtti sétányon. 19 órától az apróságok egyik nagy kedvence, az Alma együttes ad koncertet a nagyszínpadon, este nyolckor pedig a Saxorgan Duó jótékonysági fellépésével zárul a Hírös Hét a Nagytemplomban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korda György díjazza a kecskeméti pókereseket

A jubileumi, immár 10. Alsószéktói Vigasságok sztárvendége Korda György és Balázs Klári lesz. Tovább olvasom