Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Szó szerint haláli feketéket kevert az idős házaspár

Kecskemét - Kedden a vádlottak kihallgatásával folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon annak az idős házaspárnak a tárgyalása, akik tavaly meg akartak mérgezni két, a tanyájukon dolgozó nőt.
A vádirat szerint a 65 éves I. Mihályné és családtagjai erőn felül dolgoztatták, és rendszeresen verték a tanyájukon dolgozó, súlyos fogyatékkal élő asszonyt. Miután megtudták, hogy a rabszolgaként tartott nő el akar tőlük szökni, bezárták éjszakára lakrészébe, majd annak érdekében, hogy ne mehessen máshová dolgozni, I. Mihályné a sértett kávéjába organofoszfát típusú permetezőszer kevert, amit a beteg nő megivott.

Ennek hatására a sértett eszméletét vesztette, de az azonnali orvosi segítség megmentette az életét. Ennek hiányában nagy valószínűség szerint életét veszti a nagy mennyiségű méreg következtében. Sérülései - mérgezés, nyelőcső sérülés, idegrendszer zavara - nyolc napon túl gyógyultak.

A nő férje, egy 75 éves férfi később rábírta az egyik tanyájukon dolgozó nőt arra, hogy vállalja magára az felesége által elkövetett bűncselekmény elkövetését és ezáltal I. Mihályné kiszabadulhat a börtönből. Amikor azonban ennek a vallomásnak a megtétele nem vezetett eredményre – azaz a nő továbbra is előzetes letartóztatásban maradt – a férfi alkalmazottja kávéjába clozapine hatóanyagú gyógyszert tett, ami az asszonynál enyhe mérgezést okozott, de akár halálos eredményt is kiválthatott volna.

A vádirat szerint a vádlottak több személyt is arra igyekeztek rábírni, hogy valótlan tartalmú vallomást tegyenek az ügyben - ezért pénzt is kínáltak -, a velük szemben intézkedő rendőrökre pedig rátámadtak.

I. Mihálynét emberölés bűntettének kísérletével, valamint személyi szabadság megsértésének-, vesztegetés-, hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, könnyű testi sértés- és becsületsértés vétségével, férjét pedig emberölés bűntettének kísérletével, kényszerítés-, vesztegetés-, hamis tanúzásra felhívás-, könnyű testi sértés- és hivatalos személy elleni erőszak bűntettével is vádolja az ügyészség - fegyházbüntetés kiszabásának indítványozásával.

Olvasóink írták

  • 1. varadipal 2011. november 15. 18:16
    „Tisztelt bíróság! felfüggesztett 6 hónapot nekik! Nyolc év múlva!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autószerelő segédkezett az intézkedő rendőröknek

A balesetek megelőzése érdekében tartott ellenőrzést a félegyházi rendőrkapitányság ma délelőtt… Tovább olvasom