Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Szorul a hurok: rögzítette a kamera az álbombást?

A kecskeméti álbombás eddig a város három különböző pontján helyezett el robbanószerkezetnek látszó tárgyat, amelyek mellé krimibe illő, újságból kivágott betűkből mellékelt fenyegető levelet.
A Bács Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon külön nyomozócsoport alakult az ügy mielőbbi megoldására. Információnk szerint több nyom is van a rendőrök birtokában. Az első fenyegető levelet például az iskola postaládájába rakta, amelyet kamera figyel és a felvételeket rögzíti is.

– Rögtön láttam, hogy ez nem közönséges levél – mondta a portásnő, aki először kézbe vette az álbombás irományát. – A boríték sarkába még azt is odaírta: fontos. Arról, hogy a levél feladóját rögzítette-e a kamera, nem beszélhetek, de annyit mondhatok: az megvan, amikor én kiveszem a borítékot a postaládából.

A legtöbbet azonban a legutolsó szerkezet segíthet a nyomozásban.

– Az első két bombának látszó tárgyat távirányításos vízágyúval kellett megsemmisíteni, ami tönkretehette a nyomok egy részét – magyarázta Mihályné Bornemissza Eleonóra, a megyei rendőrség szóvivője. – A harmadik szerkezetet azonban sikerült röntgennel átvilágítani, majd szétszerelték. Az alkatrészeket szakértők vizsgálják, hiszen egy ilyen álbomba rengeteget elárul annak készítőjéről, emellett előfordulhat, hogy sikerül nyomokat is rögzíteni.

A szóvivő hozzátette, egyelőre nincs konkrét elképzelés arról, milyen foglalkozást űzhet az álbombás. Megírtuk: a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság illetékese cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint egy újságíró ellen indítottak volna eljárást a kecskeméti álbombák ügyében.

Olvasóink írták

  • 3. joci10 2011. június 02. 21:52
    „ez csak elterelés,ha tudnának valamit róla akkora címlap story lenne....de hát így meg semmi.nem tudnak ezek semmit se csak trafizni....és még hogy 40 évesen menjenek nyugdíjba mert milyen veszélyes munkát végeznek...kac-kac”
  • 2. unknown 2011. június 02. 19:31
    „Őszintén szólva ezt nem értem: "...Arról, hogy a levél feladóját rögzítette-e a kamera, nem beszélhetek..." Miért nem beszélhet, miért nem tehetik közzé? Amerikában, Nyugat-Európában társadalmi összefogás van a terrorcselekmények kiszűrésére, megelőzésére így evidens, hogy a hatóságok együttműködnek a polgárokkal, azonnal megosztják egymással az információkat a közösség védelmében. Mifelénk ez nem közös érdek még mindig?”
  • 1. gumikacsa111 2011. június 02. 08:12
    „NCIS Hungary!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mercedes miatt németül tanul a város

Néhány hónappal ezelőtt még újdonságként éltük meg, hogy az épülő Mercedes-gyár német anyanyelvű dolgozói városunkba költöztek. Tovább olvasom