Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Tassi sorozatcsalók ügye kerül vádra

Kunszentmiklós - Befejeződött a nyomozás a felnőttoktatást szervezőkkel szemben.
A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztály csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást K. Dezső 43 éves és élettársa H. Adél 55 éves tassi lakosok ellen.

A pár 2010. és 2011. között országosan több OKJ-s tanfolyamot hirdetett az interneten és szórólapokon. Az ügy sértettjei azok a tartós munkanélküliek voltak, akik az utolsó forintjaikat egy újabb szakma megszerzésére fordították volna, munkalehetőséget remélve ettől. A tanulni vágyókat kedvező részletfizetési lehetőséggel és hétvégi képzési időpontokkal csalogatták az elkövetők, azonban a beszedett díjakat saját megélhetésükre fordították. A képzések helyszínei és időpontjai folyamatosan változtak, a vizsgák pedig sorra elmaradtak, hiszen a csalók a vizsgáztató cég felé sem fizették ki a vizsgadíjakból felhalmozott tartozásaikat. Az utolsó időszakban jelentkezők számára már semmilyen reális esély nem maradt az új szakma megszerzésére. A nyomozóhatóság számára 231 sértett vált ismerté, akiket egyenként 15.000 és 460.000 forint közötti összeggel csaptak be.

A csalássorozatnak a gyanúsítottak 2011. augusztus 8-án történt elfogása, majd őrizetbe vétele vetett véget, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A tanfolyamokra korábban jelentkező és sikeres vizsgát tett hallgatók esetében H. Adél összesen 371 hamis orvosi igazolást nyújtott be Hatvanban, Budapesten és Szombathelyen a vizsgáztató cégek felé, a sikeres vizsga megszerzése érdekében. A nőt ezért magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének magalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A csalók egy év alatt összesen 17.300.000 forint kárt okoztak a sértetteknek.

A rendőrség az ügy iratait vádemelési javaslattal küldi meg a Kunszentmiklósi Járási Ügyészségnek

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két és félmilliárdos fejlesztés a Phoenix Mecano Kecskemétnél

Az Új Széchenyi Terv támogatásával 2,5 milliárd forint összegű kapacitásbővítő beruházás fejeződött… Tovább olvasom