Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Több mint 3 millió forint gyűlt össze

Jecskemét - A kecskeméti adománygyűjtés során összesen 3.207.130 forintot sikerült összegyűjteni a Veszprém megyei ipari katasztrófa károsultjai megsegítésére.
Ebből 2.000.000 forintot Kecskemét önkormányzata, 500.000 forintot a KTE labdarúgócsapata, 300.000 forintot pedig a többségi önkormányzati tulajdonban lévő Termostar Hőszolgáltató Kft. ajánlott fel. A fennmaradó 407.130 forint döntően magánadományokból jött össze.


Korábbi írásunk:

A délelőtt folyamán került az urnába a kecskeméti önkormányzat által felajánlott, kétmillió forintról szóló adományozó oklevél. A helyszínen dr. Zombor Gábor polgármester elmondta: a képviselő-testület csütörtöki alakuló ülésén döntött úgy, hogy az önkormányzat csatlakozzon a Magyar Televízió által e hét végére tervezett országos gyűjtési akcióhoz, és kétmillió forinttal segítse a szerencsétlenül járt településeket, illetve azok lakosságát. A polgármester kérésére Kriskó Dávid, a testület legfiatalabb tagja helyezte az urnába az önkormányzati adományról szóló oklevelet. Az összeget a város a Kármentő Alap számlájára utalja.

Dr. Zombor Gábor polgármester Kriskó Dáviddal közösen helyezi el a város kétmillió forintos adományát az urnában.

Dr. Zombor Gábor polgármester Kriskó Dáviddal közösen helyezi el a város kétmillió forintos adományát az urnában. (Fotó: Komlós József JR)


Az eseményen jelen voltak a városházi frakciók tagjai és képviselői, akik magánemberként is jelentős összegeket helyeztek el az urnában. A KTE csapata szintén komoly összeget, 500 ezer forintot ajánlott fel, amelyet hétfőn utalnak át a Kármentő Alapba. Az akcióban a Mercedes igazgatója – Frank Klein – és munkatársai magánemberként vettek részt.

Az ország huszonhárom megyei jogú városában egyszerre zajló akciónak mai műsorában kiemelt figyelmet szentel a Magyar Televízió. Az adománygyűjtő urnákat országszerte este 20 órakor zárják, és 21 óráig kiderül: melyik városban mennyi gyűlt össze az iszapkatasztrófa áldozatainak megsegítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együttműködés a Tisza vízgyűjtő területének védelméért

A Tisza vízgyűjtő területén szükséges hatékony regionális védelmi programok előkészítéséről… Tovább olvasom