Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Továbbra is verhetetlen a KTM Kecskemét sztárja

Kecskemét - Az országos motocross bajnokság hétvégi, ötödik fordulójában is kettős győzelmet aratott a KTM Kecskemét versenyzője, Németh Kornél. Bódis Roland egy 9. hellyel jelezte, lassan visszanyeri régi formáját.
Az elmúlt hétvégén a gyulavári pályán rendezték a hazai motocross bajnokság 5. fordulóját. Az összetettben immár utcahosszal vezető Németh Kornél esélyeshez méltóan szerepelt: a KTM Kecskemét versenyzője ezúttal is kettőből kettőt nyert, így jelenleg már akkor fölénnyel vezeti az összetett bajnokságot, hogy a következő futamon bebiztosíthatja az aranyérmet a kecskemétieknek.
További örömre adhat okot a kecskeméti csapatnál, hogy hosszú sérülése után újra pontszerző helyet szerzett a csapat fiatal tehetsége, Bódis Roland. A csapat harmadik versenyzője, Zanócz Rolland pedig a szeniorok között remekelt: mindkét futamot megnyerte, így összetettben is vezeti a pontversenyt.

- Összességében jó hétvégét zártunk - nyilatkozta a delmagyar.hu-nak Bódis József csapatvezető. - A múlt heti VB futam után sokan várták, hogy Szvoboda Bence meg tudja-e szorongatni Kornélt, de versenyzőnk végül nagy fölénnyel nyerte mindkét futamot. Úgy is fogalmazhatunk, a rutin ezúttal is verte a fiatalságot. Németh Kornél ezzel már akkora előnnyel vezeti a bajnokságot, hogy a kókai futamon bajnok is lehet. Zanócz Rolland szintén remekelt, dupla futamgyőzelme önmagáért beszél. Bódis Roland az első futamon mintha nehezen dolgozta volna fel, hogy akiket korábban még könnyedén megelőzött most még előtte vannak, és hibázott. A második futamra viszont összeszedte magát, és a jónak mondható 9. helyen ért célba. A több mint félével kihagyás után ez bizakodásra ad okot - tette hozzá a csapatvezető.

A hosszú kihagyás után újra pontszerző helyen végző Bódis Roland így értékelte a hétvégét: - Az első futamban elcsúsztam, de előtte már nem tetszett a teleszkóp beállításom sem, nem bírtam ugyanis rendesen kanyarodni, így inkább a második etapra koncentráltam. A második futam rajtja jól sikerült, bár utána rosszul jöttem ki egy kanyarból, és elmentek mellettem páran. Utána mentem a saját tempómat, sikerült több embert is megelőznöm. Volt a pályának egy szakasza, amit sikerült sokkal jobban teljesítenem, mint a többieknek, itt sikerült legtöbb ellenfelem megelőznöm. Végül is a 9. helyen zártam, ami jelenleg nagyon jó eredménynek számít. Edzek továbbra is keményen, úgy érzem lassan sikerült utolérnem magam. Jövő héten Kókán lesz az OB futam, ott már szeretnék az első hatban végezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskeméti szenior atléták újabb sikerei

Szekszárdon szombaton 44 szenior atléta indult el a dobó ötpróba országos bajnokságon. Tovább olvasom