Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Válságban is jó eredményt produkálnak a kecskeméti szállodák

Kecskemét - A kecskeméti szállodák az év első 8 hónapjában 60% feletti átlagos szobakihasználtságról számoltak be a Magyar Szálloda Szövetség regionális ülésén. Ez 20%-kal magasabb a régiós átlagnál.
A napokban Kecskeméten tartott ülést Magyar Szálloda Szövetség, melyen a dél-alföldi régió nagyobb szállodáinak képviselői jelentek meg, és számoltak be többek között az év első 8 hónapjának eredményeiről. Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét beruházásokért felelős alpolgármestere csütörtökön arról tájékoztatta a delmagyar.hu olvasóit, hogy míg a régió egészét nézve 43%-os volt a szobák átlagos kihasználtsága, addig a kecskeméti szállodák 60% feletti eredményeket jelentettek.

Máris bevétel növekedést produkált a Mercedes beruházás a kecskeméti szállodákban.
Máris bevétel növekedést produkált a Mercedes beruházás a kecskeméti szállodákban.

Még inkább megdöbbentő a különbség, ha azt is figyelembe vesszük, hogy más városok szállodái kénytelenek volt engedni az átlagárakból, míg az egyik legnagyobb kecskeméti hotel tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy nekik nem kellett lentebb vinniük az árakat az idei évre. Az alpolgármester asszony elmondta továbbá, hogy a helyi szállodák már érzik a Mercedes-beruházás jótékony hatását, hiszen az üzemeltetők elmondása szerint a bevétel-növekedésük 25%-a már az autóipari beruházás kapcsán Kecskemétre érkező vendégeiktől származik.

Mint arról a szerdai napon már beszámoltunk olvasóinknak, tavasszal megkezdődik a négycsillagos, 100 szobás Hilton építkezés. Információink szerint jövőre egy újabb nagyszabású szállodaépítkezés is tervben van már Kecskeméten, de erről leghamarabb 2011 februárjában várható hivatalos bejelentés.

Olvasóink írták

  • 1. kkrisz079 2010. október 28. 20:30
    „hajrá KECSKEMÉT!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parancsnokváltás a kecskeméti tűzoltóságon

Dr. Faragó Ede rajta kívülálló ok miatt nem tudja ellátni a tűzoltóság irányítását. Tovább olvasom