Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Véget ért a KTE Olimpia versenysorozata - galéria

Véget ért a KTE Olimpia versenysorozata, melyet az Univer-KTE Kft. szervezett a KTE megalakulásának 100. évfordulója alkalmából. A hat hétvégén megrendezett vetélkedőkön a város tizenkét intézménye mérte össze tudását különböző sportágakban.
A versenyek két korcsoportban zajlottak: 1-2-os és 3-4-es gyerekek között egyéni és csapatversenyben.

A rendezvénysorozat a Városháza Dísztermében, az ünnepélyes megnyitóval indult, majd ugyanitt a szellemi vetélkedővel folytatódott. A gyerekek a KTE szakosztályaival, versenyzőivel, múltjával és jelenével, valamint az 1911-es év eseményeivel kapcsolatban töltöttek ki tesztlapokat. Az elméleti verseny után következtek a sportági vetélkedők, sorrendben: vívás, asztalitenisz, súlyemelés, birkózás, labdarúgás.

KTE Olimpia - Birkózás - GALÉRIA (Koller István)

A különböző helyszíneken megrendezett versenyszámok közül vívásban, súlyemelésben és birkózásban a gyerekek a sportágak jellegének megfelelő ügyességi és fizikai feladatokat hajtottak végre, míg az asztalitenisz és a labdarúgás a „valódi" játékról szólt.

A hivatalos végeredmény kihirdetésére és a díjak átadására a KTE 100 éves Jubileumi ünnepi közgyűlésén került sor. Első helyezet a Zrínyi Ilona Általános Iskola, második a Lánchíd Utcai Általános Iskola, harmadik pedig a II. Rákóczi Ferenc Általános iskola lett. Az oklevél, és az emlékkupa mellé 600, 450 és 300 ezer forintot kaptak az iskolák sportszerek vásárlására.

KTE Olimpia - Foci - GALÉRIA (Koller István)
A versenyeken összesen 37 tanuló vett részt, az iskolai kiválasztókon hozzávetőleg ugyanennyi - mondta Kovács Tamás a II. Rákóczi Iskola felkészítő tanára. Külön elismerést érdemelnek azok a tanulók, akik egyéni eredményeik alapján különdíjban részesültek. Nagy öröm számunkra, hogy a 406 versenyző közül egyedül - iskolánk 2. d osztályos tanulója - Kékesi Levente vett részt mind a hat versenyszámban, ő a KTE Olimpia Csillaga megtisztelő címet érdemelte ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó helyett egyelőre biciklit tesztelnek a Mercedes gyárban

A Mercedes kecskeméti üzemébe szállított teherhordó mintakerékpárokat az esztergomi Neuzer Kft.,… Tovább olvasom