Kék hírek

2019.06.23. 12:44

15 éven át lopta az áramot és a gázt - és nem csak otthon

Hatalmas összeggel károsította meg a szolgáltatókat, mire lebukott.

Összesen mintegy 117 millió kárt okozott egy pécsi férfi azzal, hogy otthonában és egy helyi sportlétesítményben is lopta az áramot és a gázt tizenöt éven keresztül - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.


A police.hu oldalon olvasható közlemény szerint a nyomozás megállapította, hogy a pécsi férfi 2002-ben kezdte el lopni az áramot saját otthonában. Annyira belejött, hogy 2004-től egy sportlétesítményben is folytatta ezt, ahol egy évvel később "a gázzal is trükközni kezdett".

 

Fél éve a folytatólagos lopás kiderült, és a rendőrségi megállapította, hogy a férfi a villany- és gázórákat megrongálta. Eltávolította a zárópecséteket és a hologramos fóliákat, a fogyasztásmérők számlálóinak visszatekerése után pedig azokat többször visszatette. Volt olyan gázmérő, amelynél a férfi megakadályozta a fogyasztásmérést, majd a kötelező leolvasás előtt újra működésbe hozta. A kismegszakítókat kiiktatva a férfi nagyobb áramteljesítményhez is jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!