Kék hírek

2008.04.25. 10:20

Busz és kamion ütközött a 44-es főúton Kecskemét mellett

Többen megsérültek, mikor pénteken kora reggel összeütközött egy menetrendszerinti busz és egy kamion a 44-es főúton, Kecskemét közelében, a kapásfalui leágazásnál. A baleset reggel hét órakor történt, a 44-es főút érintett szakaszát teljesen lezárták, a forgalmat rendőrök terelik.

Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az első adatok szerint a lengyel kamion sofőrje valamiért félig áttért a szemközti sávba, ahol egy Békéscsabára tartó menetrendszerinti busz érkezett.

A busz vezetője elrántotta a kormányt, a jármű felfutott az útpadkára, de így is ütközött a kamionnal. A kamion sofőrje és a busz utasai közül néhányan kisebb, zúzódásos sérüléseket szenvedtek, mikor elestek az ütközés miatt. A kamion üzemanyagtartálya megsérült. Az utat a katasztrófavédelem munkatársai tisztítják meg.

A mentés és a helyszínelés idejére az utat lezárták. A teljes útzár várhatóan kilenc óráig tart. Erre az időre a rendőrök Szentkirály felé terelik a forgalmat.

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik