Kék hírek

2008.04.12. 14:08

Kigyulladt egy nyaraló Székesfehérvár közelében

Kigyulladt egy hétvégi ház pénteken éjszaka Fejér megyében, a Székesfehérvárhoz közeli Pázmándon. Az épület teljesen kiégett és ketten könnyebben megsérültek.

Kigyulladt egy hétvégi házként használt présház pénteken éjszaka Pázmánd-Szőlőhegyen - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a székesfehérvári tűzoltóság szóvivője. Az épületben egy idős házaspár volt, mindketten a tetőtérben kialakított hálószobában aludtak. A férj felébredt a füstre, így a közben a helyszínre érkező polgárőrök segítségével sikerült neki és feleségének is kimenekülnie. A polgárőrök a házból kihoztak még három darab, egyenként 11,5 kilogrammos PB-gázpalackot is.

A helyszínre Székesfehérvárról érkeztek tűzoltók, illetve a munkában segítettek a pázmándi önkéntesek is. Azonnal megkezdték az oltást és kihoztak a házból egy negyedik, szintén 11,5 kilogrammos PB-gázpalackot. A lángokat sikerült megfékezni, ám a 36 négyzetméteres ház földszintje és tetőtere így is teljesen kiégett, a tető pedig megsemmisült a tűzben.

A tűzben az idős házaspár mindkét tagja könnyebben megsérült: a feleségnek a haja pörkölődött meg, férjének pedig a homloka pirult meg.

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik