Kék hírek

2008.04.15. 16:04

Magasfeszültségű áram sütött meg egy fiatalembert Miskolcon

Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy 16 éves miskolci fiatalember, amikor vasárnap délután felmászott egy vagon tetejére és megrázta a magasfeszültségű áram – tudatta az Objektív Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.

Az eset pontos körülményeinek a tisztázását nehezítette, hogy a 16 éves sérültnél talált iratok nem az ő személyazonosságát igazolták. A Miskolci Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás során állapította meg, hogy vasárnap a délutáni órákban két 16 éves fiatalember és gyerekkorú társuk egy miskolci ipartelep területére mentek, majd a két idősebb fiú egy hirtelen ötlettől vezérelve felmászott egy vagon tetejére. Miközben azon mászkáltak, egyikük felemelte a karját és az így már veszélyes közelségébe kerülő magasfeszültségű áram megcsapta őt. A sérültet életveszélyes állapotban szállították kórházba, testének mintegy 40 százaléka égett meg. A mögötte lévő társát is érintette az áram, de ő csak könnyebb sérüléseket szenvedett el.

Alig egy hónappal ezelőtt március 24-én Sajószentpéteren történt hasonló jellegű baleset. Akkor szintén egy 16 éves fiatalember mászott fel a helyi állomáson egy tehervagon tetejére és szintén életveszélyes égési sérüléseket szenvedett áramütés miatt, aki jelenleg is kórházi kezelés alatt áll.

A rendőrség arra kéri a szülőket, pedagógusokat, hogy figyelmeztessék a fiatalokat arra, hogy az életükkel játszanak, ha magasfeszültségű vezetékek közelében – például vagonok tetején – tartózkodnak. A MÁV tájékoztatása szerint a vasúti felső vezetékekben 25 ezer volt feszültség van. Ezeket tilos két méternél jobban megközelíteni!

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik