Kék hírek

2008.04.17. 16:41

Pert nyert Takács Imre az Iparművészeti Múzeum ellen

Első fokon pert nyert Takács Imre az Iparművészeti Múzeum ellen. A Fővárosi Munkaügyi Bíróság a csütörtöki tárgyaláson megállapította, hogy a főigazgatói megbízatás visszavonása jogellenes volt és elrendelte, hogy eredeti vezetői beosztásában (főigazgatóként) foglalkoztassa őt az Iparművészeti Múzeum. A bíróság kötelezte az alperest az elmaradt vezetői pótlékok és a perköltség megfizetésére.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter 2007. augusztus 31-én vonta vissza Takács Imre főigazgató vezetői megbízatását. Takács szerint jogellenes volt az intézkedés. Csütörtökön a Fővárosi Munkaügyi Bíróság megállapította, hogy a vezetői megbízatás visszavonása jogellenes volt és elrendelte, hogy Takács Imrét a Múzeum eredeti vezetői beosztásában foglalkoztassa. Az ítélet még nem jogerős, mert az első fokú döntés ellen az alperes 15 napon belül fellebbezhet.

Takács Imre jogi képviselője, Pál Lajos a Független Hírügynökségnek elmondta, amennyiben az Iparművészeti Múzeum nem fellebbezi meg a Fővárosi Munkaügyi Bíróság csütörtöki határozatát, Takács Imre várhatóan május végén ismét elfoglalja az Iparművészeti Múzeum főigazgatói posztját.

Takács Imre művészettörténész 2006. március 1-től töltötte be a főigazgatói posztot az Iparművészeti Múzeum élén. A kinevezés eredetileg öt évre szólt volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!