Kék hírek

2008.06.25. 12:31

Látták a betörőt, mégsem szóltak

Az egész környéket felverte Bokodon egy kocsma riasztója, mégsem akadt senki, aki szólt volna a rendőrségnek. A Komárom-Esztergom megyei település italozójába szerda hajnalban ment be az ismeretlen tettes, vagy tettesek.

Nem sokkal később hasonló módszerekkel egy másik község kocsmáját is kirabolták, az ott élők látták és hallották is a betörőket, mégsem a rendőröket értesítették.

A betörő a hátsó ajtót felfeszítve jutott be a bokodi italozóba, ahol gyors kutatás után a játékgépek pénzkazettáit rámolta ki. Egyelőre nem tudni mennyi pénzt zsákmányolt a tettes. Nem sokkal ezután egy császári italboltot is felkerestek az ugyancsak ismeretlenek. Az Oroszlányi és Kisbéri Rendőrkapitányság nyomozói nem zárják ki, hogy a tettesek ugyanazok lehettek, akik Bokodon is loptak. A betörőket ezúttal is elkaphatták volna a rendőrök, ha időben értesülnek a betörési kísérletről. Többen is látták, amint két férfi közelít az üzlethez. A csörömpölést is jól hallották, de a hatóság helyett előbb az italbolt tulajdonosát riasztották. Végül ő tett feljelentést a Kisbéri Rendőrkapitányságon 40 perc után.

Komárom-Esztergom megyében idén nem ez volt az első eset, amikor az állampolgárok végignéztek egy betörést, a rendőrséget viszont megmagyarázhatatlan módon nem értesítették - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom megyei Rendőr Főkapitányság sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában