Kék hírek

2008.08.13. 13:24

Lakatot tesznek a keceli diszkóra

Bezáratja Kecel jegyzője azt a diszkót, ahonnan múlt hétvégén öt drogozó embert vittek kórházba. A keceliek nagyon felháborodtak a hétvégi események miatt, és a rendőrség is kérte az önkormányzatot, hogy vizsgálják felül a szórakozóhely működési engedélyét. A diszkó már most hétvégén sem nyithat ki.

Hétvégén öt fiatal lett rosszul a keceli diszkóban, életveszélyes állapotban kerültek kórházba szombat reggel. Az eddigi hírek szerint a textil- és műanyagiparban használatos szert is fogyaszthattak: a GBL nevű anyag nem minősül ugyan kábítószernek, de a szervezetbe jutva átalakul, és úgynevezett folyékony extasyként fejti ki hatását. A vizeletből már mint tiltott szert lehet kimutatni. Emellett lehet, hogy más partidrogokat fogyasztottak. Időközben mindannyiukat kiengedték a kórházból.

Az elmúlt fél évben a keceliek többször is szóltak a jegyzőnek, hogy nagyon zavarja őket a diszkó zaja és az oda járó fiatalok randalírozása. A hétvégi eset után a rendőrség is jelezte az önkormányzatnak, hogy az utóbbi hónapokban összesen 13 olyan fiatalt állítottak elő, akik a keceli diszkóban randalíroztak, vagy onnan útban hazafelé garázdálkodtak.

A Bács-Kiskun megyei város jegyzője saját hatáskörében rendelte el a szórakozóhely bezárását. A keddi zárt ülésen a képviselőtestület is támogatta a jegyző határozatát: 14 képviselőből 10-en egyetértettek a döntéssel. Már a hétvégén sem nyithat ki a szórakozóhely. A diszkó működését a hétvégi eset után indított büntetőügy lezárásáig, vagy maximum egy évig tiltja meg a város - mondta a Független Hírügynökségnek Szabóné Opauszki Zsuzsanna keceli jegyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!