Kék hírek

2008.08.04. 20:09

Lelőttek négy gólyát nyílvesszővel Tiszabábolna mellett

Négy fiatal gólyát lőttek le fém nyívesszővel ismeretlen elkövetők Tiszabábolna mellett - közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hétfő délután.

Az elpusztult állatokból három a földre, egy azonban a villanyvezetékre esett, ahol összeégett. A tettesnek - vagy tetteseknek - így nem volt lehetősége arra, hogy eltávolítsa az elpusztult állatból a nyílvesszőt, a másik három gólyából viszont kihúzták a nyilakat és elvitték.

Lendvai Csaba, az MME munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta, a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őre a helyszínen feljelentést tett, az ügyben a vizsgálat még folyamatban van, de a nyomozást megnehezíti, hogy a gólyát még nem sikerült leszedni a középfeszültségű vezetékről.

A fehér gólya hazánkban fokozottan védett faj, természetvédelmi értéke 100 ezer forint, ezért különösen nagy természetvédelmi kár okozása miatt folyik a nyomozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!