Kék hírek

2008.08.06. 00:44

Új verzióval állt elő az állítólagos drogdíler

A hírTv-sek találták ki a drog-sztorit - állítja az a férfi, aki "dílerként" szerepelt a televízió Célpont című műsorában pénteken. Akkor azt mondta, hogy Veres János pénzügyminiszter kampányfőnöke akart csapdát állítani a tévé riportereinek, ezért akarta, hogy csempésszen drogot az autójukba.

A Független Hírügynökségnek viszont kedden azt nyilatkozta: a HírTv-sek ötlete volt a történet, akik arra voltak kiváncsiak, meddig mennek el a "másik oldalon" a Hír Televízió tönkretételében. Állítása szerint szimpátiából vállalkozott az együttműködésre, de arra nem számított, hogy drogdílernek, bűnözőnek tüntetik fel. A HírTv cáfolja a férfi állítását.

Soha életében nem volt köze droghoz, nem dílerkedett, nem adott, nem vett és nem is szedett kábítószert - állítja Baráth Miklós.

"Tudjuk meg, meddig mennek el a másik oldalon abban, hogy tönkretegyék a hírTv-ét" - Baráth Miklós szerint ez volt a tévések célja. Ő szimpátiából működött együtt a tévésekkel, ezért járult hozzá, hogy a riporterek lehallgató berendezést tegyenek rá, amikor Tóth Viktorral, Veres János pénzügyminiszter volt kampányfőnökével beszélt.

Baráth Miklós azt állítja: Tóth Viktor elzárkózott. Baráth Miklós szerint ezt a felvételt is odaadta a riportereknek, de ezt máig nem mutatták be.

Állítása szerint Tóth Viktortól kerülhetett a telefonszáma Helmeczy Lászlóhoz. Elmondása szerint az ügyvéd felhívta, és pénzt ígért neki, ha "megbuktatják őket - mármint a riportereket - ha kábítószert fogyasztanak vagy tartanak maguknál".

"Úgy beszéltük meg a dolgot, hogy én akkor kapok másfél millió forintot, ha vége az ügynek. Én tudtam, hogy ebből nekem nem lesz pénzem, mert nincs kábítószer" - mondta férfi.

Baráth Miklós azt állítja, most azért áll a nyilvánosság elé, mert nem számított arra, hogy a médiában bűnözőznek, kábítószerkereskedőnek, dílernek kiálltják ki.

A 33 éves férfit a rendőrség tanúként már kihallgatta, folyamatosan együttműködik a hatósággal.

A hírTv cáfolja a férfi állítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!