Kék hírek

2008.09.22. 21:05

A bíróság több esetben is a Hospinvestnek adott igazat

A HospInvest Zrt. sorra nyeri a pereket azok ellen, akik vitatják működésének jogszerűségét, illetve valótlan információkat terjesztenek róla - áll a több kórházat is működtető magáncég hétfői közleményében.

Kollányi Gábor, a Hospinvest elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: tudomása szerint a megyei önkormányzat fellebbez majd abban a perben, amelyben a bíróság első fokon, nem jogerősen azt mondta ki, hogy szabálytalan volt a pályáztatás, amikor a megye a Hospinvestnek adta az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetési jogát. Az elnök szerint a jogszabályok alapján a megye és a közöttük kötött szerződés érvényes, így arra készülnek, hogy október 1-től átveszik az intézmény működtetését.

A Hospinvest közleménye szerint 4 esetben is jogerősen helyreigazításra kényszerültek olyan médiumok, amelyek valótlanságokat állítottak a cégről. 3 esetben jogerős ítélet kötelezett erre egy tévécsatornát és egy hetilapot, a negyedik esetben peren kívül igazította helyre egy napilap korábbi állításait.

A közlemény emlékeztet arra is, hogy néhány nappal ezelőtt Gyöngyösön a Fővárosi Ítélőtábla felülbírálta az elsőfokú bírósági döntést. Kimondta, hogy a gyöngyösi önkormányzat helyesen járt el, amikor a törvény által előírt követelményeknek megfelelően folytatta le az eljárást a városi kórház működtetése kiírt pályázata során. A döntés egyértelműen kimondja, hogy az önkormányzat eljárásával nem sértette meg a közbeszerzési törvényt.

A HospInvest szerint az egri Markhot Ferenc kórház üzemeltetésére kiírt pályázatnál is minden jogszerű volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában