Kék hírek

2008.11.25. 10:30

Egy házaspár és egy fiatal nő halt meg a 45-ös úton

Szentes - Szakadó esőben, csúszós úton történt az a borzalmas baleset, amelyben hárman meghaltak kedd reggel Szentes és Vásárhely közt. Egy Suzuki tartott Vásárhely felé, hirtelen áttért a bal oldalra, ott kamionnal ütközött, majd egy másik személygépkocsinak csapódott.

Munkatársunktól

Egy házaspár és egy fiatal nő az áldozat. Késő délután újabb halálos baleset történt,  egy kerékpáros férfit ütöttek el.

Egy hatvan év körüli eperjesi házaspár és egy harmincas vásárhelyi nő vesztette életét abban a tragikus autóbalesetben, amely kedd reggel fél kilenckor történt a Szentest és Vásárhelyt összekötő 45-ös főúton, a mindszenti és a derekegyházi leágazás közötti szakaszon. A házaspár a Kurca-parti település irányából haladt Vásárhely felé, amikor a 34-es kilométerszelvénynél Suzuki SX4 típusú személygépkocsijukkal – eddig ismeretlen okból – áttértek a menetirány szerinti bal oldalra, ahol a velük szemben szabályosan haladó kamion szélének ütköztek. Ezt követően a bordó Suzuki megpördült, a kamion mögé került, ahol a hátuljával frontálisan nekicsapódott egy, ugyancsak szabályosan közlekedő Fiat Bravo elejének.

A Suzukiban senki sem élte túl a  balesetet. Fotó: Tésik Attila

A Suzukiban senki sem élte túl a balesetet.
Fotó: Tésik Attila

A Suzuki végül az árokban kötött ki, tulajdonosait a helyszínre érkező tűzoltók szabadították ki a járműből. A középkorú házaspár és a Fiatot vezető, egyedül utazó fiatal nő a helyszínen szörnyethalt.

Halálos kerékpáros-baleset

Késő délután újabb halálos baleset történt Vásárhely külterületén, az Erzsébeti úton. Fél 6-kor eddig ismeretlen ok miatt tért át a menetirány szerinti bal oldalra egy arra kerékpározó 49 esztendős férfi, egyenesen egy szabályosan közlekedő személygépkocsi elé, amely elgázolta őt. A biciklis sérülései olyan súlyosnak bizonyultak, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az eperjesi házaspárról megtudtuk, hogy orvosi ellenőrzésre indultak Szegedre, a férfit egy hónappal ezelőtt műtötték, és kontrollra kellett volna mennie. Otthonukban senkit nem találtunk. A szomszédok annyit elmondtak, hogy közös gyermekük nincsen, de mindkettőjüknek van egy-egy fia – egyikük Békés, másikuk Bács-Kiskun megyében él. A fiatal vásárhelyi nő autójában pedig – úgy tudjuk – gyerekülés is volt, amely arra utal, hogy az áldozatot kisgyermek várta otthon. Lakásuk ajtaját kedd délután senki nem nyitotta ki, és a szomszédok sem voltak otthon.

Kedden a megye fölött végig borús volt az ég, reggel és napközben is esett, emiatt az utak nedvesek, nyálkásak voltak. A 45-ös főút Mindszent és Derekegyház közötti szakaszán – ahol a karambol történt – számtalan kátyú, illetve kisebb-nagyobb bukkanó van az aszfaltban, amelyre napos időjárás mellett is különösen oda kell figyelni. A Suzuki nyári gumikon futott, így elképzelhető, hogy a kerekek rossz tapadása miatt megcsúszott az autó, és emiatt tért át a szemközti sávba. A baleset okait szakértők bevonásával, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a Szentesi Rendőrkapitányság.

A Suzukiban ketten, a Fiatban egy ember utazott – senki sem élte túl. Fotó: Tésik Attila

A Suzukiban ketten, a Fiatban egy ember utazott – senki sem élte túl.
Fotó: Tésik Attila

Helyszínelés torlódással

A kedd reggel Szentes és Vásárhely között történt, három ember életét követelő baleset helyszínén délelőtt 11 óráig teljes útzár mellett dolgoztak a kiérkezett rendőrök. A helyszínelés alatt komoly torlódás alakult ki, több sofőr azonban nem várt, és inkább visszafordult személygépkocsijával. A Szentes irányából érkezők Szegvár felé közelítették meg Vásárhelyt. A helyszínelést követően délután 1 óráig félpályás útzár volt életben, a forgalom csak ezután állt helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!