Kék hírek

2008.11.24. 17:20

Előzetesben az enyingi rablás gyanúsítottjai

Elfogták és letartóztatták azt a három férfit, akik a Fejér Megyei Enyingen összevertek és kiraboltak egy idős külföldi asszonyt.

A bűncselekmény szeptemberben volt, a támadókat november 20-án helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság. A bűncselekmény részleteiről hétfőn, sajtótájékoztatón számolt be a rendőrség.

A rablók szeptember 18-án surrantak be a 72 éves német nő enyingi családi házába: megkötözték, több fogát is kiverték, majd egy órán át kutattak a lakásban. Miután távoztak a nő kiszabadította magát, és a szomszédoktól kért segítséget. A támadók kétmillió forint értékű valutát, ékszert vittek el tőle.

A rablótámadás után a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság egy külön nyomozócsoportot hozott létre, a három büntetett előéletű 25 és 35 év közötti férfit azóta már előzetes letartóztatásba is helyezték, mindhármukat csoportos rablással gyanúsítják, a bűncselekményért akár tíz év börtön is kiszabható. A gyanúsítottak lakásain több ékszert is lefoglaltak, azokat még nem azonosították, de a településen több betörés is történt abban az időben. A bűnözők elfogása óta jelentősen csökkent a bűncselekmények száma a kisvárosban - hangzott el a sajtótájékoztatón. A bűncselekmény áldozata, a 72 éves asszony a támadás után eladta a házát és elhagyta az országot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!