Kék hírek

2008.11.17. 10:23

Kaposvári gyilkos gimnazisták - megkezdődött a tárgyalás

Kaposvár - Zárt tárgyalást rendelt el a bíró hétfőn a társukat meggyilkoló kaposvári gimnazisták ügyében. A tárgyalás hétfőn reggel kezdődött a Somogy Megyei Bíróságon, az ügyvédek és az ügyész is zárt tárgyalást kért, a tanúk védelmére hivatkozva. A két, 17 éves gimnazista még májusban ölte meg a fiút.

Az ügyet egészen az ítélethirdetésig a nyilvánosság kizárásával fogják tárgyalni. A héten még csütörtökön lesz tárgyalás, a per azután a jövő héten folytatódik. Az ítéletet várhatóan december 8-án hirdetik ki, ha minden tanú és szakértő elsőre megjelenik. Ha nem, akkor december 11-én lehet ítélet.

A két vádlottat egyébként hétfőn reggel kommandósok kísérték be a Somogy Megyei Bíróság tárgyalótermébe. Az őrök a tárgyalás idején is a terem ajtajánál maradnak.

A két kaposvári gimnazista fiú több hetes tervezés után végzett 17 éves társukkal. A kihallgatásokkor azt mondták, hogy azért, mert a fiú, akivel korábban barátok voltak, elfordult tőlük. A volt barátot a Kapos folyóhoz csalták, vésővel szurkálták össze, majd követ kötöttek az életéért könyörgő fiú testére és a vízbe vetették.

Címkék#gyilkosság
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!