Kék hírek

2008.11.01. 18:58

Lekordonozzák Budapesten a szlovák nagykövetség környékét

A rendőrség szombaton este fél 6 után elkezdte lekordonozni a szlovák nagykövetség épületének közvetlen környékét Budapesten. A Független Hírügynökség információi szerint radikális szervezetek be nem jelentett tüntetéséről kaptak információt.

A követség épülete előtt tucatnyi ember gyűlt össze szombaton késő délután, a bejáratnál néhány mécsest is elhelyeztek. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint több tucat rendőr is tartózkodik a nagykövetségnél.

Az este 6-ra tervezett demonstráció hátterében a szombati dunaszerdahelyi mérkőzésen történtek állnak.

Körülbelül 30 sérültje van a dunaszerdahelyi DAC és a pozsonyi Slovan szombati dunaszerdahelyi mérkőzése előtt és közben zajlott rendbontásoknak, illetve a magyar szurkolók elleni rendőrségi fellépésnek.

A Független Hírügynökség értesülése szerint nem magyar állampolgár az a férfi, aki - a szlovák rendőrség tájékoztatása szerint - ittassága, illetve epilepsziás rohama miatt esett le a tribünről. Őt mentőhelikopterrel az egyik pozsonyi kórházba szállították. A férfi - aki állítólag helybéli magyar - a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem halt meg.

Lezárták a Stefánia utat

Körülbelül 150 ember gyűlt össze a szlovák nagykövetség előtt szombaton este hat órára. A rendőrség lezárta a Stefánia utat a forgalom elől Thököly út és a Semsey Andor utca között, a követség épülete előtti útszakaszt pedig lekordonozták.

Tóth Béla, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bevetési főosztályvezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta: spontán tüntetés folyik, a demostrálók a médiában megjelent hírek alapján mentek a szlovák nagykövetség elé. Ameddig a demonstráció békés marad, a rendőrség nem avatkozik be. A Stefánia út lezárásával helyet biztosítanak a résztvevőknek - tette hozzá.

A demostrálók egyébként több tucat mécsest helyeztek el a nagykövetség előtt felállított kordononkon.

Körülbelül 30 sérültje van a dunaszerdahelyi DAC és a pozsonyi Slovan szombati dunaszerdahelyi mérkőzése előtt és közben zajlott rendbontásoknak, illetve a magyar szurkolók elleni rendőrségi fellépésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!