Kék hírek

2008.11.24. 16:31

Megkezdődött a gyermekeit megölni próbáló apa pere

Megkezdődött a Fővárosi Bíróságon hétfőn annak a férfinek a pere, aki megpróbálta megfojtani gyermekeit tavaly szeptemberben.

A most 35 éves budapesti férfi először a saját, 8 éves kisfiával akart végezni, utána pedig a 15 éves nevelt lányát is majdnem megfojtotta. Mindezért több emberen elkövetett emberölési kísérletével és a nevelése alatt álló gyermek sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettének kísérletével vádolják.

A férfi a vádirat szerint 2007. szeptember 3-án délután - miközben az alsó tagozatos kisfia hátán levő, az iskolában szerzett horzsolást kenegette krémmel -, hirtelen ötlettől fogva a hason fekvő gyerek arcát a párnába nyomta, hogy megölje. Miután az elalélt kisfiú még mozgott, egy szíjjal is fojtogatta. Ezután átment a szomszéd szobába, ahol azt mondta nevelt lányának: "elintéztem a Danit, most te jössz!" - majd megragadta a lányt, azt fojtogatni próbálta és dulakodás közben markolászta. A 15 éves kislány, aki korábban több évig gyakorolta a küzdősportokat, kiszabadult a szorításból és megpróbálta kimenteni az öccsét is. A férfi ezután azzal a mesével, hogy családját ismeretlenek megtámadták, hívta a mentőket, majd a lakásban levő pénzt magához véve elmenekült.

A per február 2-án igazságügyi orvosszakértő meghallgatásával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!