Kék hírek

2008.11.29. 08:52

Szabadlábon az olaszliszkai lincselés egyik vádlottja

Pénteken lakhelyelhagyási tilalom mellett hazamehetett a két évvel ezelőtti olaszliszkai lincselés egyik gyanúsítottja. Sz. Gergő most 18 éves, a bűncselekmény elkövetésekor még fiatalkorú volt, amiért a törvény értelmében csak két éven át tartható előzetes letartóztatásban.

Delmagyar.hu

Hazamehetett tegnap Sz. Gergő (18) a miskolci börtönből. Igaz, otthonát nem hagyhatja el az olaszliszkai lincselés egyik vádlottja, aki a történtekkor még fiatalkorú volt, így a törvény szerint csak két évig tartható előzetesben. Most Sz. Gergőt a nap 24 órájában rendőrök őrzik. Mint azt megírtuk, Szögi Lajos (†44) tiszavasvári tanár 2006. október 15-én Olaszliszkán az autójával elsodorta H. Kittit (12). Bár a lány csak könnyebben sérült meg, a feldühödött utcabeliek és rokonok kirángatták autójából a sofőrt, s halálra verték két gyermeke szeme láttára. Szögi Lajos özvegye is értesült Sz. Gergő szabadlábra helyezéséről, de hatalmas lelkierővel azt mondta, megérti, hogy a törvény szerint ennek így kellett történnie. – Most igyekszünk nem gondolni a borzalmas veszteségünkre, inkább arra összpontosít a család, hogy minél jobban sikerüljön a nagyobbik lányom szalagavatója. Szervezzük az ünnepséget – mesélte lapunknak Szögi Lajos felesége, Gabriella, akinek a napokban el kellett mennie a tárgyalásra, ahol szembesítették az egyik tanúval. Amíg az egyik család örökre gyászolni fog, addig a másik vigad a törvény adta lehetőségek miatt. – Még fel sem fogtam, hogyújra itthon lehet a kisfiam – mondta Sz. Andrásné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!