Kék hírek

2008.11.26. 17:36

Szeméttel teli ház gyulladt ki Pomázon

Órák óta oltanak több település tűzoltói a Pest megyei Pomázon egy lakóépületet. A házban több méter magasságig szemetet halmozott fel a tulajdonosa. A tűz az épület mögé épített külön lakrészből indult, ahol már kedden is volt tűz, de akkor nem hívtak tűzoltókat.

Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a család - apa, anya és egy gyermekük - a ház hátsó falához épített lakrészt használta. Abban kedden már volt tűz egy kályhából kipattanó szikra miatt, de azt a család eloltotta. A füst miatt átköltöztek a nagyobbik lakóépületbe és szerdán dél körül észlelték, hogy korábbi lakrészük füstöl. Tűzoltókat hívtak, de akkor már lángokban állt az épület.

Az udvaron és a házban is csak keskeny járatokon tudtak közlekedni a tűzoltók, a több méter magasra felhalmozott szemét miatt. Dél óta oltják a házat, benne a nagy mennyiségű szeméttel. Délután három óra előtt a tűzoltók úgy döntöttek, hogy habbal elárasztják az egész lakrészt, mert másképp nem tudják eloltani a még parázsló részeket. A tűzben senki nem sérült meg.

A Független Hírügynökség információi szerint a szemetet felhalmozó családdal már máskor is voltak gondok. Az önkormányzat egyszer már elvitette az udvarukról az ott összegyűjtött lomokat.

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!