Kék hírek

2008.11.26. 22:56

Terrortámadás Mumbaiban: magyar sérült is lehet

A legfrissebb jelentések szerint már 16 halottja van a szerda esti támadásoknak az indiai Mumbaiban. Az egyik megtámadott szállodában lakott egy magyar európai parlamenti szakértő, aki megsérülhetett, de ezt a kórházból nem tudták megerősíteni.

A BBC brit közszolgálati média információi szerint hét helyszínen, köztük egy kórháznál volt lövöldözés. Az indiai állam rendőrfelügyelője azt mondta, automata fegyverekkel és gránátokkal támadtak a terroristák.

Az Oberoi hotel jelenleg is lángokban áll, és a rendőrök itt még mindig tűzharcban állnak a támadókkal - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió indiai csatornája. A Taj Mahal hotelt is megtámadták, lövöldözés volt a legnagyobb vasútállomásnál, egy közeli étteremben és egy kórháznál is. A BBC még két robbanásról is beszámolt.

A Taj Mahal hotelben szállt meg Glattfelder Béla magyar európai parlamenti képviselő, ő nem sérült meg, és a tiszteletbeli konzul biztonságos helyre szállította - mondta Szelestey Lajos külügyi szóvivő a Független Hírügynökségnek. Ugyanitt lakott egy európai parlamenti szakértő is, aki megsérülhetett, de a kórházban egyelőre nem tudták ezt megerősíteni - tette hozzá. Rapp Katalin konzulasszony csütörtökön megy Újdelhiből Mumbaiba, hogy tájékozódjon.

A Press Trust of India indiai hírügynökség úgy tudja, a legnagyobb vasútállomásnál történt lövöldözésben tízen vesztették életüket, harmincan pedig megsebesültek. A Taj Mahal luxushotelben három dolgozót lőttek le a támadók. További három ember pedig akkor halt meg, amikor felrobbant egy taxi a város délkeleti részén.

A Taj Mahal luxushotel vendégeit figyelmeztették, hogy maradjanak a szobáikban, vagy ha elhagyták a szállodát, egyelőre ne térjenek vissza - jelentették tévécsatornák. Egy brit európai parlamenti képviselő azt mondta a BBC-nek, hogy látta, ahogy egy férfi tüzet nyit a hotel előcsarnokában. Látott embereket elesni, mielőtt egy étterembe menekült volna, ahol elbarikádozták az ajtókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!