Kék hírek

2009.02.24. 13:13

Gyógyszerre kellett a pénz, szégyellte magát a támadó

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki hétfőn, Nyíregyházán kirabolt egy kisboltot, de közben az eladónak azt mondta, szégyelli magát és később visszafizeti a pénzt. A támadó mindössze 6 ezer forintot vitt el az üzletből.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az egyik egyszemélyes kisboltba hétfőn délután lépett be a támadó. Arcát sállal takarta és hátulról megragadta a 68 éves eladónő tarkóját. A kasszából és az eladónő tárcájából mindössze 6 ezer forintot tudott kivenni.

A rablás közben a férfi azt mondta az asszonynak, hogy nagyon szégyelli magát, még sosem csinált ilyet, de december óta nincs munkája és gyógyszerre kell a pénz. Azt is mondta, hogy a hónap elején, ha megkapja a családi pótlékot, visszafizeti az elrabolt pénzt.

A nyíregyházi, belvárosi körzeti megbízottak rövid idő alatt elfogták a 32 éves, kállósemjéni férfit, akit a támadással gyanúsítanak. Zsarolás miatt indult ellene eljárás. Beismerő vallomást tett, szabadlábon védekezhet. A rendőröknek azt mondta, hogy reggel munkát keresni indult el otthonról. Később elkeseredésében megivott egy liter bort és emiatt gondolta, hogy az idős boltos asszonytól próbál pénzhez jutni.