Kék hírek

2009.02.03. 09:58

Kígyóuborkával erőszakolta meg élettársát

Éveken keresztül brutálisan bántalmazta, rendszeresen megerőszakolta élettársát egy kaposhomoki férfi. A bíróság négy év börtönbüntetésre ítélte.

A férfi nyolc évig élt élettársi kapcsolatban a sértettel. Egy gyermekük született. Eleinte nem volt köztük gond, ám a férfi inni kezdett, egyre gyakrabban nézett a pohár fenekére. Olyankor pedig egyre durvább, agresszívabb lett. Ököllel ütötte, rugdosta az asszonyt. Sőt, ittasan sokszor kényszerítette közösülésre. Ráadásul nem egyszer előfordult, hogy különféle tárgyakat, például spray-s flakont használt ehhez...

Tavaly áprilisban egy alkalommal a férfi részegen ment haza, vacsorát követelt. Miközben evett, időről-időre bement a szobába az élettársához, ököllel ütötte, szidalmazta, fejét a hajánál fogva a vaskályhába verte. Végül fejbe vágta egy sörösüveggel. Az asszony mobiltelefonját is összetörte, hogy ne tudjon segítséget hívni.

Egy másik esetben az asszonyt hasra fektette az ágyon, kezét cipőfűzővel hátrakötözte és egy kígyóuborkával megerőszakolta...

A férfit erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszak, súlyos testi sértés kísérlete és rongálás miatt ítélte el a bíróság. Négyévi börtönt szabott ki rá, és négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős. Úgy tudni, a férfi a zárt ajtók mögött tartott tárgyaláson, azzal védekezett, hogy bár agresszív volt, és előfordult, hogy bántalmazta az élettársát, erőszakot nem követett el. A férfi és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. Az ügyész viszont súlyosbításért.