Kék hírek

2009.10.27. 09:57

Leszakadt a Rábahíd járdájának egy része

Leszakadt a nemrég pályázati pénzből felújított Rába-híd gyalogjárdájának egy része Kenyeri közelében - írta keddi számában a Vas Népe.

A szakemberek szerint a megrongálódott rész a hídnak csak egy tartozéka, tehát a híd leszakadásáról nincs szó, a tartószerkezet nem sérült meg, a tartóelemek megfelelő állapotban vannak.

A műszaki hibát az okozta, hogy a víz a szegélyek mentén beszivárgott a szerkezetbe és olyan mértékű korróziót okozott, hogy a betonban lévő acélbetétek teljesen elkorrodálódtak, s emiatt szakadt le a szegély.

Amint azt a lap megírta, a hídon idén tavasszal újították fel az aszfaltburkolatot pályázati pénz felhasználásával. A rendbetétel során nagyobb mértékű beavatkozást szerettek volna elvégezni a szakemberek, de ez a pályázatba már nem fért bele.

A híd mindkét oldali szegélyének cseréjére újabb közbeszerzési pályázatot kell készíteni, az ehhez szükséges dokumentumokat most készítik. A kivitelezési munkák várhatóan 2010 márciusában kezdődhetnek meg, az útpénztár keretéből. Addig a megsérült szakaszt lezárták, a hídon félpályás forgalomkorlátozást vezettek be.

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!