Kék hírek

2010.05.19. 15:14

Előzetesben a nyugdíjast kirabló fiatalkorú

Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Városi Bíróság nyomozási bírája azt a 15éves fiút, aki gyermekkorú társával kirabolt egy 78 éves asszonyt - tájékoztatott a megyei bíróság elnökhelyettese, szóvivője szerdán.

A jogerős végzés indokolása szerint a két fiatal május 16-án ment be a sértett gyürei házába azzal a szándékkal, hogy "bármi áron pénzt szereznek". A gyanúsított a szobában tartózkodó asszonytól száz forintot követelt, majd megragadta a bal alkarját, megtekerte és ellökte, amitől a nyugdíjas nő az ágyra esett - mondta Nyakó Zsuzsanna.

A megfélemlített asszony oda akarta adni a pénzt, ám a gyanúsított észrevette a pénztárcájában lévő papírpénzt, és elvette az abban lévő háromezer forintot.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - fűzte hozzá a bírósági tisztviselő.

Nyakó Zsuzsanna közlése szerint a 15 éves fiú ellen lopás vétségének kísérlete, illetve lopás bűntette miatt volt eljárás folyamatban, mindkét esetben pártfogói felügyelet mellett bocsátotta próbára a bíróság. Emellett vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt is folyik vele szemben nyomozás.

A szóvivő hozzátette: az előzetes letartóztatás indokolt, tekintettel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára. Emellett alaposan lehet tartani attól, hogy a szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárást megnehezítené, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!