Kék hírek

2010.05.12. 14:56

Megkezdődött a nyíregyházi taxis támadójának pere

Megkezdődött szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon annak a férfinak a pere, aki januárban késsel próbált meg kirabolni egy taxist Nyíregyházán.

Az ügyészség felfegyverkezve, közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a 24 éves magyar nemzetiségű, de ukrán állampolgár ellen.

A gyanúsított 2010. január 22-én este a nyírségi nagyváros egyik félreeső helyére vitette magát a taxissal, majd egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel a bevétel és az autó kulcsainak átadását követelte. Mivel a taxis ellenállt, dulakodni kezdtek, amelynek során a 42 éves sofőr könnyebben megsérült a kezén. A fuvarozónak végül sikerült kiszállnia az autóból, és három arra járó fiatalember segítségével lefogta a támadót, akit a kiérkező rendőrök bilincseltek meg.

A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint a fiatalember előre megtervezte a taxis kirablását. A fuvar után egyből rátámadt a kocsi vezetőjére, a késsel szúró mozdulatot tett felé, miközben másik kezével az ülésre szorította. A vádlott azt mondta, hogy csak a fuvar végén döntött úgy, hogy kirabolja a taxist. Közölte: a sofőrt nem akarta bántani, csak a pénz kellett neki.

A vádlott a tárgyaláson elismerte bűnösségét, védekezésként pedig azt adta elő, hogy rossz anyagi körülményei miatt szánta rá magát tettére. Elmondta azt is, hogy nehéz időszakon ment keresztül, gondjai miatt többször gondolt az öngyilkosságra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!