Kék hírek

2010.06.17. 17:06

Augusztusig előzetesben marad Budaházy

Két hónappal, augusztus 19-ig meghosszabbította Budaházy György előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság - derül ki a Fővárosi Bíróság honlapján csütörtökön megjelent közleményből.

A bíróság terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt, a Központi Nyomozó Főügyészségen indult büntetőügyben a gyanúsított előzetes letartóztatását szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye miatt hosszabbította meg.

A végzés nem jogerős, mivel azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Budaházy Györgyöt, akit 2009. június 17-én fogtak el, azzal gyanúsítják, hogy 2007 elején egy több személyből álló, Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal - őket megfélemlítve - befolyásolják a parlamenti döntéseket.

A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt mindezek alapján terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal visszaéléssel, emberölés előkészületével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítja. A nyomozóhatóság szerint Budaházy György a cselekményeket bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el.

Budaházy előzetes letartóztatását legutóbb április közepén hosszabbította meg a nyomozási bíró.

A Központi Nyomozó Főügyészség márciusi közlése szerint a büntetőügynek 17 gyanúsítottja van, akik közül - Budaházy Györggyel együtt - 11 személy van előzetes letartóztatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!