Kék hírek

2012.11.28. 08:46

Vizsgálatot indított a BRFK az Operaházzal szemben

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított a BRFK.

MTI

Ismeretlen tettes ellen eljárást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt a Magyar Állami Operaházban történtek miatt - írta a Népszava.

Az illetékes BRFK-főosztály a lap szerdai száma szerint dokumentumokat kért a dalszínháztól a 2010. december 31. és 2012. október 1. közötti időszakra vonatkozóan.

A megkeresés szerint valamennyi iratról szó van, amely tartalmazza a 2012 februárjában elrendelt közalkalmazotti elbocsátások dokumentumait, a szolgálati autók használati díjait bizonyító számlákat és nyilvántartásokat.

Ezenkívül kérik a jelenlegi, 2012–2013-as évadban az összes, szerződéssel foglalkoztatott operaénekes megbízási díjait fölsoroló jegyzékeket, az elbocsátások időpontjától 2012. október elsejéig, továbbá 2012. áprilisra és májusra tételes kimutatást azokról az operaénekesekről, akiket megbízási szerződésekkel újrafoglalkoztatnak - ismertette a lap.

Címkék#BRFK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!