Kék hírek

2014.05.15. 20:41

Négy embert lőtt le a vésztői férfi

Magyarbánhegyes – Súlyos családi tragédia történt délután a Békés megyei Magyarbánhegyesen. Egy férfi négy embert lelőtt, akik közül ketten a helyszínen életüket vesztették. A tettes ötéves kislánya a szomszédok elmondása szerint valószínűleg látta a történteket.

Kovács Erika

Két embert agyonlőtt, kettőt megsebesített egy 47 éves vésztői férfi Magyarbánhegyesen – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság késő délután. A rendőrök elfogták a férfit, miután az feladta magát, lapzártánkkor még tartott a kihallgatása.

Magyarbánhegyesen a szakadó eső ellenére is sokan voltak az utcán még estefelé is, a tragédiáról beszélgettek. A Jókai utcai háznál rendőrök helyszíneltek. A 47 éves vésztői férfi az utca lakói szerint valóságos vérfürdőt rendezett.

Gyilkosság Magyarbánhegyesen. Fotó: Szabó Ákos (galéria)


– Ez döbbenetes! Még ma is beszélgettem Adrival és az édesanyjával is. Aztán negyed négy körül hallottam a lövéseket. Kirohantam az utcára. Én már csak azt láttam, hogy a Lajos legalább százzal repeszt el előttünk, a falu közepe felé. Közben mások már hívták a mentőket és a rendőröket – mesélte egy közelben lakó asszony.

A szomszédok elmondása szerint Adri és Lajos korábban élettársak voltak. Szerelmükből született egy kislány, aki most ötéves. A pár kapcsolata tönkrement, jó ideje külön éltek. Adrinak új barátja lett, akivel közös jövőt terveztek. Lajos a falubeliek szerint nem nézte jó szemmel a kapcsolatot. Azt szerette volna, ha a közös kislányuk vele él. Adri a gyermekelhelyezés ügyében bírósághoz fordult, remélve, hogy az ő javára döntenek majd. Azt is beszélik, annak érdekében, hogy az ügyvédi költségeket előteremtse, barátjával Németországban vállalt munkát. Lajos viszont nem akarta, hogy a gyermeke külföldre menjen.

– Szerintünk előre kitervelte az egészet. Normális ember nem fegyverrel megy láthatásra! Adriék szerdán jöttek haza Németországból. Úgy tudjuk, a húgához készültek látogatóba, amikor Lajos megjelent, és lelőtte Adrit, a mostani barátját, a volt anyósát és annak az élettársát – rakták össze a történteket a közelben élők.

Gyilkosság Magyarbánhegyesen. Fotó: Szabó Ákos (galéria)


– Amikor a kerítéshez szaladtam, a fiatalemberen már látszott, hogy nem él. A mentősök sokáig próbálták újraéleszteni. Irén, Adri édesanyja segítségért kiáltott, de ő sem élte túl a lövöldözést, ő a másik áldozat. Adrit és a nevelőapját súlyos sérülésekkel kórházba szállították. Úgy halottuk a mentősöktől, hogy Adri gyomorlövéseket kapott. Nem tudunk napirendre térni a történtek felett. Mindannyian jól ismertük a családot. A Lajost is. Ő nem idevalósi. Látszott rajta, hogy maffiózó, de hogy ilyet tegyen, azt sohasem gondoltuk volna! – sorolták az utcabeliek. Az egyik szomszéd azt is látta, hogy a férfi belökte a kislányt autójának hátsó ülésére, úgy hajtott el.

– Csütörtökön 15 óra 25 perckor érkezett a bejelentés a lövöldözésről. Felmerült a gyanúja, hogy egy 47 éves vésztői férfi, T. Lajos követte el a bűncselekményt. Nagy erőkkel kezdtünk a nyomozáshoz. A Békés megyei határátkelőket lezártuk, megyeszerte ellenőrzőpontokat létesítettünk. Végül a férfi Békéscsabán feladta magát. A kislány biztonságban van – nyilatkozta a helyszínen Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.


Korábban írtuk:

[namelink name="Vargáné Szombati Andrea"], a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a rendőrök elfogták a férfit, kihallgatása tart.

Gyilkosság Magyarbánhegyesen. Fotó: Szabó Ákos (galéria)


A beol.hu információi szerint a vésztői férfi számára kedvezőtlen ítélet született egy gyermekelhelyezési perben, ezért elégtételt vett párján és azokon, akiket a nő otthonában talált, majd a két kiskorú gyermeket magához vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!