Kék hírek

2014.09.25. 10:33

Kommandósok ébresztették a brutális szatírt - fotók

A 22 éves H. B. a gyanú szerint összevert és megerőszakolt egy fiatal budapesti lányt.

Munkatársunktól

Kommandósok ugrasztották ki az ágyból a 22 esztendős budapesti H. B.-t szeptember 11-én reggel fél hatkor. A kemény ébresztésnek nyomós oka volt: a gyanú szerint brutálisan összevert és megerőszakolt egy 22 éves lányt - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata szerdán.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a fővárosi nő a barátaival szórakozott augusztus 19-én este Csepelen. Éjfél után telefonon szeretett volna találkozót megbeszélni a párjával, leült egy padra. H. B., akinek megtetszett a csinos lány, egy közeli padon üldögélt. Mellé ült. Cigarettát kért tőle, bókokkal próbálkozott, majd fogdosni kezdte. A sértett határozottan elutasította: "Vedd le a kezed, mert eltöröm!" - mondta, és zakatoló szívvel hazaindult.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu
- Többször hátranézett, úgy tűnt neki, nem követik – részletezte az esetet [namelink name="Türi Árpád"] hadnagy, a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályának nyomozója. – Már majdnem megnyugodott, amikor valaki hátulról leütötte, elesett. Támadója a hajánál fogva többször a betonba verte a fejét. A halálra rémült lány sikítani akart, de a férfi egyik kezével befogta a száját, a másikkal pedig püfölte, ahol csak érte. Az áldozat először védekezni próbált, rúgott, karmolt, végül feladta.

A borzalmak csak ezután kezdődtek. H. B. először arra kényszerítette, hogy orálisan elégítse ki, majd kétszer megerőszakolta.

- A sértettet közben "szerelmem"-nek, "drágám"-nak és "anyuci"-nak szólította - idézett a lány vallomásából Türi Árpád. - Kijelentette, részeg és beszívott, ezért gyengébb a "teljesítménye", de más furcsaságot is mondott: bocsánatot kért, amiért megütötte, majd egyoldalúan közös jövőjüket ecsetelte. A meggyötört nőt később megfenyegette, ha bárkinek beszélni mer a történtekről, megöli minden családtagját. Mindezek után közölte: aznap este újra találkozni akar a lánnyal ott, ahol "megismerkedtek". A nő félelmében mindent megígért, csak hogy mielőbb szabaduljon a brutális erőszaktevőtől.

Az összevert, sokkos állapotban az utcán bolyongó fiatalra a kertvárosban járőröző rendőrök figyeltek föl, mentőt hívtak hozzá. A kórházban ellátták, és elvégezték az ilyenkor szükséges vizsgálatokat.

- Rögzítették a támadó DNS-ét - folytatta a hadnagy. - Ezután meghallgattuk a sértettet, egy grafikussal megrajzoltattuk a támadó arcát, amit minden járőr megkapott. Augusztus 20-án este nyolc órára elmentünk a találkozó helyére, de nem láttunk a rajzra hasonlító alakot. Nem adtuk fel, időről időre visszatértünk a környékre.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu
A rendőrök éjfél körül vették észre az utcán bóklászó férfit. Igazoltatták, nem volt nála semmilyen okmány, azt sem tudta megmondani, mi dolga van arrafelé. Bevitték a kapitányságra, ahol tanúként meghallgatták. "Természetesen" nem tudott semmiről. Felületi sérülések voltak rajta, DNS-mintát kértek tőle, beleegyezett, ezután haza kellett engedni. A Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet soron kívül elvégezte az összehasonlítást. Szeptember 10-én készült el a szakértői vélemény: a támadás után rögzített minta egyezett H. B. DNS-ével.

A rendőrök csak erre vártak. Tekintettel a férfi erőszakos viselkedésére és arra, hogy tartózkodási helyére tizenöten vannak bejelentve, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Merkur speciális bevetési egysége segítségével szeptember 11-én hajnalban elfogták a gyanúsítottat. A nyomozók megtalálták azt a nadrágot, amiben a lány vallomása szerint támadója akkor éjjel volt.

Kihallgatásán H. B. nem tett vallomást. A bizonyítékok alapján szexuális erőszak és súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítják. A bíróság szeptember 13-án elrendelte előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!